1
Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli a česnek orestujte v pánvi na rozpáleném oleji. Přidejte očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a pokračujte v restování. Poté přidejte na kousky nakrájenou hlívu ústřičnou, rajčata, rajčatový protlak, bobkový list, snítku rozmarýnu a tymiánu, papriku, sůl a špetku pepře. Na mírném plameni duste 15 minut.
2
Mezitím omytou cuketu najemno nastrouhejte na dlouhé nudličky škrabkou na brambory nebo na mandolínovém struhadle. V hrnci přiveďte vodu k varu a v páře na pařáku cuketové tagliatelle uvařte doměkka, stačí 4 minuty.
3
Z omáčky vyndejte bobkový list, tymián a rozmarýn. Cuketové tagliatelle rozdělte do talířů, přelijte omáčkou a posypte nastrouhaným parmazánem a lístky tymiánu.