1
Lososa naložte do marinády ze 100 ml sezamového oleje, chilli vloček, oloupaného, najemno strouhaného zázvoru, šťávy ze dvou limet, medu a soli.
2
Propláchnutou rýži uvařte podle návodu na obalu. Hotovou rýži načechrejte vidličkou, aby se neslepila.
3
Lososa opečte z každé strany 4 minuty. Vyjměte a nechte zakrytého stranou.
4
Mezitím nakrájejte očištěnou mrkev, ředkvičky a česnek na tenké plátky. Rozpůlená vypeckovaná avokáda ještě ve slupce nařežte na proužky a pak už je jen lžící vyjměte.
5
Pánev vysušte, vlijte lžíci oleje a vsypte plátky česneku. Deset vteřin opékejte a vsypte špenát. Zalijte sójovou omáčkou, zasypte cukrem, promíchejte a nechte 1 minutu prohřát.
6
Do misek rozdělte rýži, přidejte špenát, čerstvou zeleninu, na plátky pokrájené avokádo a filet z lososa. Zakapejte šťávou z třetí limety, posypte sezamem a koriandrem.
1
Lososa naložte do marinády ze 100 ml sezamového oleje, chilli vloček, oloupaného, najemno strouhaného zázvoru, šťávy ze dvou limet, medu a soli.
2
Propláchnutou rýži uvařte podle návodu na obalu. Hotovou rýži načechrejte vidličkou, aby se neslepila.
3
Lososa opečte z každé strany 4 minuty. Vyjměte a nechte zakrytého stranou.
4
Mezitím nakrájejte očištěnou mrkev, ředkvičky a česnek na tenké plátky. Rozpůlená vypeckovaná avokáda ještě ve slupce nařežte na proužky a pak už je jen lžící vyjměte.
5
Pánev vysušte, vlijte lžíci oleje a vsypte plátky česneku. Deset vteřin opékejte a vsypte špenát. Zalijte sójovou omáčkou, zasypte cukrem, promíchejte a nechte 1 minutu prohřát.
6
Do misek rozdělte rýži, přidejte špenát, čerstvou zeleninu, na plátky pokrájené avokádo a filet z lososa. Zakapejte šťávou z třetí limety, posypte sezamem a koriandrem.