1
Na oleji ve větší pánvi zpěňte najemno pokrájenou šalotku a česnek. Vmíchejte ricottu a nechte rozpustit. Vsypte špenát, nechte ho zavadnout, osolte, opepřete a vlijte 2/3 bešamelu. Promíchejte a odstavte z ohně.
2
Lososa pokrájejte na tenké plátky, pokapejte citronovou šťávou a osolte.
3
Do zapékací mísy (30 × 17,5 × 6,5 cm) rozprostřete vrstvu špenátové směsi, obložte lososem a plátky lasagní. Postup opakujte čtyřikrát. Poslední vrstvu lasagní přelijte čistým bešamelem a zasypejte najemno nastrouhaným parmazánem.
4
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C po dobu 50 minut.
1
Na oleji ve větší pánvi zpěňte najemno pokrájenou šalotku a česnek. Vmíchejte ricottu a nechte rozpustit. Vsypte špenát, nechte ho zavadnout, osolte, opepřete a vlijte 2/3 bešamelu. Promíchejte a odstavte z ohně.
2
Lososa pokrájejte na tenké plátky, pokapejte citronovou šťávou a osolte.
3
Do zapékací mísy (30 × 17,5 × 6,5 cm) rozprostřete vrstvu špenátové směsi, obložte lososem a plátky lasagní. Postup opakujte čtyřikrát. Poslední vrstvu lasagní přelijte čistým bešamelem a zasypejte najemno nastrouhaným parmazánem.
4
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C po dobu 50 minut.