1
Brokolici očistěte a rozeberte na růžičky. Brambory oloupejte a nakrájejte na 1cm plátky. Rozložte na pařák nebo nad parní lázeň, kterou uděláte jako vodní lázeň, jenom nad vodu dáte cedník, a uvařte doměkka. Osolte, opepřete a pokapejte sezamovým olejem promíchaným s nasekanými lístky jedné snítky petržele.
2
Nasekejte nadrobno arašídy, lístky zbylé petržele, kopr a očištěnou jarní cibulku. Vše promíchejte s vymačkanou citronovou šťávou z 1 citronu a odložte stranou.
3
V jiné misce důkladně metličkou promíchejte vejce se škrobem. Filety lososa osolte a opepřete. Poté je obalte nejdřív rozšlehaném vajíčku se škrobem a potom v připravené arašídové směsi, s tím zase pomohou malí kuchtíci.
4
Rozpalte pánev a filety nasucho opečte na mírném ohni z každé strany 3 minuty.
5
Cipískovi naložte na talíř brambůrky, brokolici, lososa a můžete i pokapat troškou citronu.
1
Brokolici očistěte a rozeberte na růžičky. Brambory oloupejte a nakrájejte na 1cm plátky. Rozložte na pařák nebo nad parní lázeň, kterou uděláte jako vodní lázeň, jenom nad vodu dáte cedník, a uvařte doměkka. Osolte, opepřete a pokapejte sezamovým olejem promíchaným s nasekanými lístky jedné snítky petržele.
2
Nasekejte nadrobno arašídy, lístky zbylé petržele, kopr a očištěnou jarní cibulku. Vše promíchejte s vymačkanou citronovou šťávou z 1 citronu a odložte stranou.
3
V jiné misce důkladně metličkou promíchejte vejce se škrobem. Filety lososa osolte a opepřete. Poté je obalte nejdřív rozšlehaném vajíčku se škrobem a potom v připravené arašídové směsi, s tím zase pomohou malí kuchtíci.
4
Rozpalte pánev a filety nasucho opečte na mírném ohni z každé strany 3 minuty.
5
Cipískovi naložte na talíř brambůrky, brokolici, lososa a můžete i pokapat troškou citronu.