1
Uvařte 150 g červené řepy v osolené vodě 45 minut doměkka. Po uvaření ji nechte lehce vychladnout, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky ostrým nožem nebo pomocí mandolíny. Plátky řepy vložte do větší mísy.
2
V hrnci smíchejte 50 ml vody, 25 ml octa, 10 g cukru, špetku soli, 2 kuličky nového koření, bobkový list a pepř. Směs přiveďte k varu a sundejte z plotny. Plátky řepy zalijte horkým nálevem a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté nechte řepu marinovat v lednici minimálně 12 hodin, nejlépe přes noc.
3
Bagetu nakrájejte na kolečka a na suché pánvi je opečte z obou stran dozlatova.
4
Na každý opečený kousek bagety přidejte lžičku pomazánky z červené řepy, plátek marinované řepy, kousek uzeného lososa a ozdobte snítkou čerstvého kopru. Nakonec posypte černým sezamem a užijte si noc plnou dobrého jídla a luxusních kanapek.
1
Uvařte 150 g červené řepy v osolené vodě 45 minut doměkka. Po uvaření ji nechte lehce vychladnout, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky ostrým nožem nebo pomocí mandolíny. Plátky řepy vložte do větší mísy.
2
V hrnci smíchejte 50 ml vody, 25 ml octa, 10 g cukru, špetku soli, 2 kuličky nového koření, bobkový list a pepř. Směs přiveďte k varu a sundejte z plotny. Plátky řepy zalijte horkým nálevem a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté nechte řepu marinovat v lednici minimálně 12 hodin, nejlépe přes noc.
3
Bagetu nakrájejte na kolečka a na suché pánvi je opečte z obou stran dozlatova.
4
Na každý opečený kousek bagety přidejte lžičku pomazánky z červené řepy, plátek marinované řepy, kousek uzeného lososa a ozdobte snítkou čerstvého kopru. Nakonec posypte černým sezamem a užijte si noc plnou dobrého jídla a luxusních kanapek.