1
Filet ořízněte do pravidelného obdélníku a odstraňte kůži. Odřezky uschovejte v mrazáku a můžete je využít například na polévku. Maso osolte a opepřete. Zprudka rybu ze všech stran orestujte na větší pánvi na olivovém oleji a odložte stranou.
2
Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek, přidejte špenát a restujte. Nechte vychladnout, zbavte špenát přebytečné vody a promíchejte se špetkou soli a pepře, s mascarpone, parmazánem a citronovou kůrou z ½ bio citronu.
3
Jeden plát listového těsta rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Položte na něj filet lososa. Rybu potřete špenátovou směsí a překryjte druhým plátem listového těsta. Okraje obou plátů stisknutím k sobě spojte a zarolujte směrem k rybě. Pomocí vidličky vytvořte ozdobné vroubkování. Těsto potřete rozšlehaným vejcem.
4
Pečte v troubě na 200 °C po dobu 25 minut dozlatova. Nechte 5 minut odpočinout a poté servírujte a krájejte.
1
Filet ořízněte do pravidelného obdélníku a odstraňte kůži. Odřezky uschovejte v mrazáku a můžete je využít například na polévku. Maso osolte a opepřete. Zprudka rybu ze všech stran orestujte na větší pánvi na olivovém oleji a odložte stranou.
2
Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek, přidejte špenát a restujte. Nechte vychladnout, zbavte špenát přebytečné vody a promíchejte se špetkou soli a pepře, s mascarpone, parmazánem a citronovou kůrou z ½ bio citronu.
3
Jeden plát listového těsta rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Položte na něj filet lososa. Rybu potřete špenátovou směsí a překryjte druhým plátem listového těsta. Okraje obou plátů stisknutím k sobě spojte a zarolujte směrem k rybě. Pomocí vidličky vytvořte ozdobné vroubkování. Těsto potřete rozšlehaným vejcem.
4
Pečte v troubě na 200 °C po dobu 25 minut dozlatova. Nechte 5 minut odpočinout a poté servírujte a krájejte.