Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLosos v limetkové krustě a koprový bramborový salát
Albert logoAlbert logo
  • Losos v limetkové krustě a koprový bramborový salát

Losos v limetkové krustě a koprový bramborový salát

Losos v limetkové krustě a koprový bramborový salát
Velmi snadné
31-45 minut
3/5
Vánoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Česnek 2 strouž.
  • Strouhanka 100 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Limetková kůra 1 člž
  • Limetková šťáva 6 ml
  • Mouka hladká 60 g
  • Vejce 1 ks
  • Losos filet 600 g
  • Brambory typu A 500 g
  • Olej olivový
  • Hořčice plnotučná 1 plž
  • Zakysaná smetana 120 g
  • Křen strouhaný 1,5 člž
  • Kopr 1 hrs.
  • Bílý pepř
  • Česnek 2 strouž.
  • Strouhanka 100 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Limetková kůra 1 člž
  • Limetková šťáva 6 ml
  • Mouka hladká 60 g
  • Vejce 1 ks
  • Losos filet 600 g
  • Brambory typu A 500 g
  • Olej olivový
  • Hořčice plnotučná 1 plž
  • Zakysaná smetana 120 g
  • Křen strouhaný 1,5 člž
  • Kopr 1 hrs.

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Česnek nasekejte nadrobno a smíchejte v misce se strouhankou a limetkovou kůrou. Osolte a opepřete. Do další misky si připravte hladkou mouku a ve třetí rozšlehejte vajíčko.
3
Lososa nakrájejte na menší porce a pokapejte limetovou šťávou. Obalte ho nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v ochucené strouhankové směsi. Obalené filety rovnou pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Zlehka potřete olivovým olejem a pečte 10 až 13 minut.
4
Brambory nechte neoloupané a slupku pořádně vydrhněte kartáčkem. Uvařte v osolené vodě, aby změkly, ale zároveň zůstaly pevné. Slijte je a nechte vychladnout.
5
Do salátové mísy vyklopte zakysanou smetanu, přidejte hořčici, krenex a nakrájený kopr. Dobře promíchejte. Pokud jsou brambory drobné, můžete je nechat vcelku. Větší brambory překrojte. Přidejte do mísy a prohoďte, aby se dobře obalily dresinkem. Dochuťte troškou soli a bílého pepře.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Česnek nasekejte nadrobno a smíchejte v misce se strouhankou a limetkovou kůrou. Osolte a opepřete. Do další misky si připravte hladkou mouku a ve třetí rozšlehejte vajíčko.
3
Lososa nakrájejte na menší porce a pokapejte limetovou šťávou. Obalte ho nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v ochucené strouhankové směsi. Obalené filety rovnou pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Zlehka potřete olivovým olejem a pečte 10 až 13 minut.
4
Brambory nechte neoloupané a slupku pořádně vydrhněte kartáčkem. Uvařte v osolené vodě, aby změkly, ale zároveň zůstaly pevné. Slijte je a nechte vychladnout.
5
Do salátové mísy vyklopte zakysanou smetanu, přidejte hořčici, krenex a nakrájený kopr. Dobře promíchejte. Pokud jsou brambory drobné, můžete je nechat vcelku. Větší brambory překrojte. Přidejte do mísy a prohoďte, aby se dobře obalily dresinkem. Dochuťte troškou soli a bílého pepře.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 43 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 36 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 43 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.