1
Předehřejte troubu na 180 °C. Šalotku nakrájejte najemno, petržel nahrubo nastrouhejte. V pánvi nechte rozpustit máslo s trochou oleje a šalotku na něm osmahněte. Přidejte petržel, chvíli opékejte a podlijte zeleninovým vývarem. Přiklopené nechte dusit 20 minut.
2
Filety lososa dejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete. Pečte 20 minut.
3
Brokolici natrhejte na růžičky a vařte v páře 10 minut. Ke konci vaření ji osolte a dejte stranou.
4
Petrželovou směs rozmixujte ponorným mixérem, přilijte smetanu, citronovou šťávu a vraťte na sporák. Na vyšším plameni omáčku zredukujte do krémovité konzistence. Dochuťte solí a servírujte.
1
Předehřejte troubu na 180 °C. Šalotku nakrájejte najemno, petržel nahrubo nastrouhejte. V pánvi nechte rozpustit máslo s trochou oleje a šalotku na něm osmahněte. Přidejte petržel, chvíli opékejte a podlijte zeleninovým vývarem. Přiklopené nechte dusit 20 minut.
2
Filety lososa dejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete. Pečte 20 minut.
3
Brokolici natrhejte na růžičky a vařte v páře 10 minut. Ke konci vaření ji osolte a dejte stranou.
4
Petrželovou směs rozmixujte ponorným mixérem, přilijte smetanu, citronovou šťávu a vraťte na sporák. Na vyšším plameni omáčku zredukujte do krémovité konzistence. Dochuťte solí a servírujte.