1
Troubu předehřejte na 190 °C.
2
V pánvi smíchejte limetkovou šťávu, drcené chilli, med, česnek a sůl. Přiveďte k mírnému varu a svařte na polovinu objemu. Pak vmíchejte polovinu másla, sundejte z plamene a za stálého kroužení pánví nechte máslo rozpustit. Vraťte na oheň, a to samé udělejte se zbývajícím máslem.
3
Lososa položte na velký kus alobalu. Pro snadnější manipulaci ho můžete rozdělit na 2 stejně velké části. Jedna část by neměla být tenčí než druhá. Mašlovačkou dobře potřete lososa připravenou marinádou. Posypte kmínem, uzenou paprikou a limetkovou kůrou. Zabalte do alobalu, utěsněte všechny strany, aby neutekla ani kapka šťávy.
4
Pečte 12–15 minut, nebo dokud maso nezpevní. Rozevřete alobal a nechte rybu ještě 2–3 minuty péct, raději za stálého dozoru.
5
Vyndejte z trouby, posypte čerstvým koriandrem.
1
Troubu předehřejte na 190 °C.
2
V pánvi smíchejte limetkovou šťávu, drcené chilli, med, česnek a sůl. Přiveďte k mírnému varu a svařte na polovinu objemu. Pak vmíchejte polovinu másla, sundejte z plamene a za stálého kroužení pánví nechte máslo rozpustit. Vraťte na oheň, a to samé udělejte se zbývajícím máslem.
3
Lososa položte na velký kus alobalu. Pro snadnější manipulaci ho můžete rozdělit na 2 stejně velké části. Jedna část by neměla být tenčí než druhá. Mašlovačkou dobře potřete lososa připravenou marinádou. Posypte kmínem, uzenou paprikou a limetkovou kůrou. Zabalte do alobalu, utěsněte všechny strany, aby neutekla ani kapka šťávy.
4
Pečte 12–15 minut, nebo dokud maso nezpevní. Rozevřete alobal a nechte rybu ještě 2–3 minuty péct, raději za stálého dozoru.
5
Vyndejte z trouby, posypte čerstvým koriandrem.