Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLosos s limetkou a chilli
Albert logoAlbert logo
  • Losos s limetkou a chilli

Losos s limetkou a chilli

Losos s limetkou a chilli
Velmi snadné
0-15 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Losos 1 kg
  • Med 3 člž
  • Česnek 2 strouž.
  • Limetková šťáva 3 plž
  • Limetková kůra 1,5 člž
  • Chilli mleté 1 člž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Sůl
  • Máslo 50 g
  • Losos 1 kg
  • Med 3 člž
  • Česnek 2 strouž.
  • Limetková šťáva 3 plž
  • Limetková kůra 1,5 člž
  • Chilli mleté 1 člž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Sůl
  • Máslo 50 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 190 °C.
2
V pánvi smíchejte limetkovou šťávu, drcené chilli, med, česnek a sůl. Přiveďte k mírnému varu a svařte na polovinu objemu. Pak vmíchejte polovinu másla, sundejte z plamene a za stálého kroužení pánví nechte máslo rozpustit. Vraťte na oheň, a to samé udělejte se zbývajícím máslem.
3
Lososa položte na velký kus alobalu. Pro snadnější manipulaci ho můžete rozdělit na 2 stejně velké části. Jedna část by neměla být tenčí než druhá. Mašlovačkou dobře potřete lososa připravenou marinádou. Posypte kmínem, uzenou paprikou a limetkovou kůrou. Zabalte do alobalu, utěsněte všechny strany, aby neutekla ani kapka šťávy.
4
Pečte 12–15 minut, nebo dokud maso nezpevní. Rozevřete alobal a nechte rybu ještě 2–3 minuty péct, raději za stálého dozoru.
5
Vyndejte z trouby, posypte čerstvým koriandrem.
1
Troubu předehřejte na 190 °C.
2
V pánvi smíchejte limetkovou šťávu, drcené chilli, med, česnek a sůl. Přiveďte k mírnému varu a svařte na polovinu objemu. Pak vmíchejte polovinu másla, sundejte z plamene a za stálého kroužení pánví nechte máslo rozpustit. Vraťte na oheň, a to samé udělejte se zbývajícím máslem.
3
Lososa položte na velký kus alobalu. Pro snadnější manipulaci ho můžete rozdělit na 2 stejně velké části. Jedna část by neměla být tenčí než druhá. Mašlovačkou dobře potřete lososa připravenou marinádou. Posypte kmínem, uzenou paprikou a limetkovou kůrou. Zabalte do alobalu, utěsněte všechny strany, aby neutekla ani kapka šťávy.
4
Pečte 12–15 minut, nebo dokud maso nezpevní. Rozevřete alobal a nechte rybu ještě 2–3 minuty péct, raději za stálého dozoru.
5
Vyndejte z trouby, posypte čerstvým koriandrem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.