Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLosos s chimichurri omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Losos s chimichurri omáčkou

Losos s chimichurri omáčkou

Losos s chimichurri omáčkou
Velmi snadné
0-15 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Losos filet 4 ks
  • Chřest zelený 300 g
  • Citron 1 ks
  • Mrkev 8 ks
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Vinný červený ocet 3 plž
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Oregano sušené 1 člž
  • Olej olivový 3 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo 2,5 plž
  • Losos filet 4 ks
  • Chřest zelený 300 g
  • Citron 1 ks
  • Mrkev 8 ks
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Vinný červený ocet 3 plž
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Oregano sušené 1 člž
  • Olej olivový 3 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo 2,5 plž

Příprava

1
Začněte přípravou omáčky. Petrželku a rozmarýn nakrájejte najemno, oloupaný česnek prolisujte. Promíchejte s uzenou paprikou, chilli, oreganem, octem a olejem. Lehce osolte a opepřete.
2
Z chřestových výhonků odkrojte tvrdé konce, mrkev rozpulte. Na pánvi rozpusťte máslo a zeleninu na něm orestujte doměkka. Odložte stranou.
3
Do stejné pánve vložte filety lososa Sockeye, snižte teplotu a 10 minut je z obou stran opékejte. Při kuchyňské úpravě vynikne fantastická chuť ryby. Přípravou při nízké teplotě zabráníte jejímu vysušení. V případě potřeby přidejte další máslo. Poté osolte a opepřete.
4
Lososa podávejte s omáčkou a restovanou zeleninou.
1
Začněte přípravou omáčky. Petrželku a rozmarýn nakrájejte najemno, oloupaný česnek prolisujte. Promíchejte s uzenou paprikou, chilli, oreganem, octem a olejem. Lehce osolte a opepřete.
2
Z chřestových výhonků odkrojte tvrdé konce, mrkev rozpulte. Na pánvi rozpusťte máslo a zeleninu na něm orestujte doměkka. Odložte stranou.
3
Do stejné pánve vložte filety lososa Sockeye, snižte teplotu a 10 minut je z obou stran opékejte. Při kuchyňské úpravě vynikne fantastická chuť ryby. Přípravou při nízké teplotě zabráníte jejímu vysušení. V případě potřeby přidejte další máslo. Poté osolte a opepřete.
4
Lososa podávejte s omáčkou a restovanou zeleninou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.