1
V kastrůlku svaříme bílé víno, ocet a pepř. Do misky si připravíme žloutky, osolíme je a za stálého míchání přilíváme směs s vínem.
2
V tom samém kastrůlku pak necháme rozpustit máslo. Misku se žloutky zatím ponoříme do vodní lázně a šleháme. Pak ke žloutkům pomalu přilíváme rozpuštěné máslo a vyšleháme.
3
Misku sundáme z lázně, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme nakrájenou bazalku.
4
Filety osolíme, opepříme a z obou stran orestujeme na oleji.
5
Talíř ozdobíme čerstvou bazalkou, půlkou citronu, nandáme filet se lžící omáčky a podáváme.
1
V kastrůlku svaříme bílé víno, ocet a pepř. Do misky si připravíme žloutky, osolíme je a za stálého míchání přilíváme směs s vínem.
2
V tom samém kastrůlku pak necháme rozpustit máslo. Misku se žloutky zatím ponoříme do vodní lázně a šleháme. Pak ke žloutkům pomalu přilíváme rozpuštěné máslo a vyšleháme.
3
Misku sundáme z lázně, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme nakrájenou bazalku.
4
Filety osolíme, opepříme a z obou stran orestujeme na oleji.
5
Talíř ozdobíme čerstvou bazalkou, půlkou citronu, nandáme filet se lžící omáčky a podáváme.