1
Lososa omyjte, osušte a udělejte z něj čtyři fi lety. Ze všech stran je osolte a opepřete, potřete olejem a dejte na chvíli do ledničky.
2
Olej (80 ml) vlijte do hrnce, přidejte polovinu másla a nechte rozpustit, přisypte cibulku a pět minut smažte do změknutí. Vsypte jasmínovou rýži, dvě tři minuty opékejte a pak postupně přilévejte vývar. Rýže by měla být vždy jen potopená – další dávku vývaru přilijte až po úplném absorbování předchozí. Rýži vařte zhruba dvacet minut. Osolte ji a opepřete podle chuti, vmíchejte pár kapek citronové šťávy a kopr.
3
Filety ogrilujte na pánvi nebo pod rozpáleným grilem v troubě – tři až pět minut z každé strany. Podávejte společně: na rýži dejte lososa, na něj kousek másla, zasypte kapary a oreganem.
1
Lososa omyjte, osušte a udělejte z něj čtyři fi lety. Ze všech stran je osolte a opepřete, potřete olejem a dejte na chvíli do ledničky.
2
Olej (80 ml) vlijte do hrnce, přidejte polovinu másla a nechte rozpustit, přisypte cibulku a pět minut smažte do změknutí. Vsypte jasmínovou rýži, dvě tři minuty opékejte a pak postupně přilévejte vývar. Rýže by měla být vždy jen potopená – další dávku vývaru přilijte až po úplném absorbování předchozí. Rýži vařte zhruba dvacet minut. Osolte ji a opepřete podle chuti, vmíchejte pár kapek citronové šťávy a kopr.
3
Filety ogrilujte na pánvi nebo pod rozpáleným grilem v troubě – tři až pět minut z každé strany. Podávejte společně: na rýži dejte lososa, na něj kousek másla, zasypte kapary a oreganem.