1
Očištěných 200 g kuřecích jater vložte do mixéru, přidejte 3 g soli, 1 g pepře, 3 g tymiánu, 10 g oloupaného a prolisovaného česneku a 3 vejce. Krátce rozmixujte a poté postupně přilévejte 100 g rozpuštěného másla, aby směs byla hladká.
2
Směs nalijte do silikonových formiček, zakryjte potravinářskou fólií a připravte nad vodní lázní při 80 °C přibližně 20 minut. Poté nechte paštiku zchladnout 4 hodiny v mrazáku, aby šla snadno vyjmout z formy, a před podáváním ji nechte povolit na pokojovou teplotu.
3
Do malého hrnce nalijte 70 ml portského a 70 ml červeného vína. Přidejte 50 g cukru, celou skořici a 2 hvězdičky badyánu. Směs vařte asi 10 minut, dokud se nerozvoní a mírně nezredukuje. Koření vyjměte a přidejte 80 g klikvy. Vařte na mírném plameni, dokud se tekutina nevypaří a směs nezhoustne. Poté ji dejte stranou a nechte vychladnout.
4
Omyjte 150 g kadeřávku, zbavte jej tvrdých stonků, natrhejte na menší kousky a vložte do větší mísy. Pokapejte 10 ml oleje, přisypte 5 g cukru a 2 g soli. Promíchejte, rozložte na talíř vyložený papírovým ubrouskem, vložte na 2 minuty do mikrovlnné trouby a promíchejte. Postup opakujte, dokud nejsou listy křupavé a dozlatova opečené. Drůbeží paštiku servírujte s marinovanou klikvou posypanou chipsy z kadeřávku a ozdobte nasucho opraženými mandličkami.
1
Očištěných 200 g kuřecích jater vložte do mixéru, přidejte 3 g soli, 1 g pepře, 3 g tymiánu, 10 g oloupaného a prolisovaného česneku a 3 vejce. Krátce rozmixujte a poté postupně přilévejte 100 g rozpuštěného másla, aby směs byla hladká.
2
Směs nalijte do silikonových formiček, zakryjte potravinářskou fólií a připravte nad vodní lázní při 80 °C přibližně 20 minut. Poté nechte paštiku zchladnout 4 hodiny v mrazáku, aby šla snadno vyjmout z formy, a před podáváním ji nechte povolit na pokojovou teplotu.
3
Do malého hrnce nalijte 70 ml portského a 70 ml červeného vína. Přidejte 50 g cukru, celou skořici a 2 hvězdičky badyánu. Směs vařte asi 10 minut, dokud se nerozvoní a mírně nezredukuje. Koření vyjměte a přidejte 80 g klikvy. Vařte na mírném plameni, dokud se tekutina nevypaří a směs nezhoustne. Poté ji dejte stranou a nechte vychladnout.
4
Omyjte 150 g kadeřávku, zbavte jej tvrdých stonků, natrhejte na menší kousky a vložte do větší mísy. Pokapejte 10 ml oleje, přisypte 5 g cukru a 2 g soli. Promíchejte, rozložte na talíř vyložený papírovým ubrouskem, vložte na 2 minuty do mikrovlnné trouby a promíchejte. Postup opakujte, dokud nejsou listy křupavé a dozlatova opečené. Drůbeží paštiku servírujte s marinovanou klikvou posypanou chipsy z kadeřávku a ozdobte nasucho opraženými mandličkami.