Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLodičky z paštiky s klikvou marinovanou v portském víně s křupavým kadeřávkem
Albert logoAlbert logo
  • Lodičky z paštiky s klikvou marinovanou v portském víně s křupavým kadeřávkem

Lodičky z paštiky s klikvou marinovanou v portském víně s křupavým kadeřávkem

Lodičky z paštiky s klikvou marinovanou v portském víně s křupavým kadeřávkem
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Silvestr
Předkrm

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kuřecí játra 200 g
  • Sůl 5 g
  • Pepř 1 g
  • Tymián sušený
  • Česnek 10 g
  • Vejce 3 ks
  • Máslo 100 g
  • Víno portské 70 ml
  • Červené víno 70 ml
  • Cukr krupicový 55 g
  • Skořice celá 1 ks
  • Badyán celý 2 ks
  • Brusinky 80 g
  • Kadeřávek 150 g
  • Olej olivový 10 ml
  • Blanšírované mandle 30 g
  • Kuřecí játra 200 g
  • Sůl 5 g
  • Pepř 1 g
  • Tymián sušený
  • Česnek 10 g
  • Vejce 3 ks
  • Máslo 100 g
  • Víno portské 70 ml
  • Červené víno 70 ml
  • Cukr krupicový 55 g
  • Skořice celá 1 ks
  • Badyán celý 2 ks
  • Brusinky 80 g
  • Kadeřávek 150 g
  • Olej olivový 10 ml

Příprava

1
Očištěných 200 g kuřecích jater vložte do mixéru, přidejte 3 g soli, 1 g pepře, 3 g tymiánu, 10 g oloupaného a prolisovaného česneku a 3 vejce. Krátce rozmixujte a poté postupně přilévejte 100 g rozpuštěného másla, aby směs byla hladká.
2
Směs nalijte do silikonových formiček, zakryjte potravinářskou fólií a připravte nad vodní lázní při 80 °C přibližně 20 minut. Poté nechte paštiku zchladnout 4 hodiny v mrazáku, aby šla snadno vyjmout z formy, a před podáváním ji nechte povolit na pokojovou teplotu.
3
Do malého hrnce nalijte 70 ml portského a 70 ml červeného vína. Přidejte 50 g cukru, celou skořici a 2 hvězdičky badyánu. Směs vařte asi 10 minut, dokud se nerozvoní a mírně nezredukuje. Koření vyjměte a přidejte 80 g klikvy. Vařte na mírném plameni, dokud se tekutina nevypaří a směs nezhoustne. Poté ji dejte stranou a nechte vychladnout.
4
Omyjte 150 g kadeřávku, zbavte jej tvrdých stonků, natrhejte na menší kousky a vložte do větší mísy. Pokapejte 10 ml oleje, přisypte 5 g cukru a 2 g soli. Promíchejte, rozložte na talíř vyložený papírovým ubrouskem, vložte na 2 minuty do mikrovlnné trouby a promíchejte. Postup opakujte, dokud nejsou listy křupavé a dozlatova opečené. Drůbeží paštiku servírujte s marinovanou klikvou posypanou chipsy z kadeřávku a ozdobte nasucho opraženými mandličkami.
1
Očištěných 200 g kuřecích jater vložte do mixéru, přidejte 3 g soli, 1 g pepře, 3 g tymiánu, 10 g oloupaného a prolisovaného česneku a 3 vejce. Krátce rozmixujte a poté postupně přilévejte 100 g rozpuštěného másla, aby směs byla hladká.
2
Směs nalijte do silikonových formiček, zakryjte potravinářskou fólií a připravte nad vodní lázní při 80 °C přibližně 20 minut. Poté nechte paštiku zchladnout 4 hodiny v mrazáku, aby šla snadno vyjmout z formy, a před podáváním ji nechte povolit na pokojovou teplotu.
3
Do malého hrnce nalijte 70 ml portského a 70 ml červeného vína. Přidejte 50 g cukru, celou skořici a 2 hvězdičky badyánu. Směs vařte asi 10 minut, dokud se nerozvoní a mírně nezredukuje. Koření vyjměte a přidejte 80 g klikvy. Vařte na mírném plameni, dokud se tekutina nevypaří a směs nezhoustne. Poté ji dejte stranou a nechte vychladnout.
4
Omyjte 150 g kadeřávku, zbavte jej tvrdých stonků, natrhejte na menší kousky a vložte do větší mísy. Pokapejte 10 ml oleje, přisypte 5 g cukru a 2 g soli. Promíchejte, rozložte na talíř vyložený papírovým ubrouskem, vložte na 2 minuty do mikrovlnné trouby a promíchejte. Postup opakujte, dokud nejsou listy křupavé a dozlatova opečené. Drůbeží paštiku servírujte s marinovanou klikvou posypanou chipsy z kadeřávku a ozdobte nasucho opraženými mandličkami.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.