Připravte si nadýchané lívance podle našeho jednoduchého receptu. Tyto lívance jsou ideální pro snídani nebo brunch a můžete je podávat s různými druhy ovoce, džemem nebo javorovým sirupem.
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení
4 porce
Máslo
Mouka hladká 100 g
Ovesné vločky jemné 100 g
Mouka polohrubá 100 g
Droždí čerstvé 1/2 ks
Cukr krupicový 2 plž
Vejce 2 ks
Mléko 500 ml
Džem rybízový
Máslo
Mouka hladká 100 g
Ovesné vločky jemné 100 g
Mouka polohrubá 100 g
Droždí čerstvé 1/2 ks
Cukr krupicový 2 plž
Vejce 2 ks
Mléko 500 ml
Džem rybízový
Příprava
1
V míse smíchejte vločky s moukami a cukrem, do směsi rozdrobte droždí, přilijte vejce prošlehaná v mléku, promíchejte a nechte aspoň půl hodiny kynout na teplém místě.
2
Pánev nebo lívanečník vytřete tukem a opékejte lívance.
3
Podávejte je s rybízovým džemem nebo se skořicovým cukrem, anebo zakysanou smetanou s borůvkami.
1
V míse smíchejte vločky s moukami a cukrem, do směsi rozdrobte droždí, přilijte vejce prošlehaná v mléku, promíchejte a nechte aspoň půl hodiny kynout na teplém místě.
2
Pánev nebo lívanečník vytřete tukem a opékejte lívance.
3
Podávejte je s rybízovým džemem nebo se skořicovým cukrem, anebo zakysanou smetanou s borůvkami.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!