1
Z kapií v celku vyřízněte jádřince a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut, dokud slupka místy nezčerná a nespálí se.
2
Upečené kapie přesuňte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte další 2–3 minuty zapařit, aby se slupka uvolnila. Poté z nich slupku jednoduše svlékněte.
3
Vsypte těstoviny do hrnce s vroucí osolenou vodou a lžící oleje. Vařte 4 minuty, odeberte 1 naběračku těstovinové vody a slijte.
4
Očištěné papriky nahrubo nakrájejte a vložte do mixéru. Přidejte k nim 50 g sýra, kešu, oloupaný česnek a rozmixujte dohladka. Dle chuti osolte a opepřete.
5
Těstoviny promíchejte s omáčkou, případně zřeďte trochou těstovinové vody.
6
Podávejte posypané lístky bazalky a sýrem.
1
Z kapií v celku vyřízněte jádřince a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut, dokud slupka místy nezčerná a nespálí se.
2
Upečené kapie přesuňte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte další 2–3 minuty zapařit, aby se slupka uvolnila. Poté z nich slupku jednoduše svlékněte.
3
Vsypte těstoviny do hrnce s vroucí osolenou vodou a lžící oleje. Vařte 4 minuty, odeberte 1 naběračku těstovinové vody a slijte.
4
Očištěné papriky nahrubo nakrájejte a vložte do mixéru. Přidejte k nim 50 g sýra, kešu, oloupaný česnek a rozmixujte dohladka. Dle chuti osolte a opepřete.
5
Těstoviny promíchejte s omáčkou, případně zřeďte trochou těstovinové vody.
6
Podávejte posypané lístky bazalky a sýrem.