1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Smíchejte mouku, máslo pokojové teploty, 160 g moučkového cukru, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy. Zpracujte do hladkého a pružného těsta. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 2 hodiny odležet.
3
Odpočinuté těsto vyválejte na moukou poprášené ploše na plát silný 3 mm a vykrajujte tvary, které odložte na plech vyložený pečicím papírem. V polovině tvarů vykrojte i střed. Pečte 7–8 minut dozlatova.
4
Vychladlé linecké slepte rybízovou marmeládou a nechte zaschnout. Poté obalujte ve zbylém moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Smíchejte mouku, máslo pokojové teploty, 160 g moučkového cukru, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy. Zpracujte do hladkého a pružného těsta. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 2 hodiny odležet.
3
Odpočinuté těsto vyválejte na moukou poprášené ploše na plát silný 3 mm a vykrajujte tvary, které odložte na plech vyložený pečicím papírem. V polovině tvarů vykrojte i střed. Pečte 7–8 minut dozlatova.
4
Vychladlé linecké slepte rybízovou marmeládou a nechte zaschnout. Poté obalujte ve zbylém moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.