1
Smíchejte mouku, máslo, 3 žloutky, cukr moučku, vanilkový cukr, špetku soli a vypracujte linecké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odpočinout do lednice na 2 hodiny.
2
Pak těsto vyválejte na placku silnou 3 mm a vykrájejte kolečka. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 7 minut.
3
Druhou polovinu koleček vyválejte na menší tloušťku 2 mm. Opět kolečka přendejte na plech vyložený pečicím papírem, ale teplotu v troubě snižte na 160 °C.
4
Zbylé 3 bílky vyšlehejte v míse do pěny a zašlehejte cukr krystal. Šlehejte, dokud se bílky nezmění v pevnou lesklou hmotu. Pevný sníh přendejte do cukrářského pytlíku a stříkejte na tenká kolečka.
5
Indiánky posypte rozdrobenými malinami a plech s indiánky pečte na 120 °C 20 minut, aby linecké bylo zespodu dozlatova upečené.
6
Po upečení slepujte malinovým džemem smíchaným s rumem.
1
Smíchejte mouku, máslo, 3 žloutky, cukr moučku, vanilkový cukr, špetku soli a vypracujte linecké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odpočinout do lednice na 2 hodiny.
2
Pak těsto vyválejte na placku silnou 3 mm a vykrájejte kolečka. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 7 minut.
3
Druhou polovinu koleček vyválejte na menší tloušťku 2 mm. Opět kolečka přendejte na plech vyložený pečicím papírem, ale teplotu v troubě snižte na 160 °C.
4
Zbylé 3 bílky vyšlehejte v míse do pěny a zašlehejte cukr krystal. Šlehejte, dokud se bílky nezmění v pevnou lesklou hmotu. Pevný sníh přendejte do cukrářského pytlíku a stříkejte na tenká kolečka.
5
Indiánky posypte rozdrobenými malinami a plech s indiánky pečte na 120 °C 20 minut, aby linecké bylo zespodu dozlatova upečené.
6
Po upečení slepujte malinovým džemem smíchaným s rumem.