1
Smíchejte 500 g mouky, 320 g másla pokojové teploty, 160 g moučkového cukru, 2 žloutky a lžičku vymačkané šťávy z 1 citronu. Zpracujte do hladkého a pružného těsta. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 2 hodiny odležet.
2
Odpočinuté těsto vyválejte na moukou poprášené ploše na plát silný 3 mm a vykrajujte hvězdičky, které odložte na plech vyložený pečicím papírem. Polovině tvarů vykrojte i střed. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 7–8 minut dozlatova.
3
Vychladlé linecké potřete marmeládou, slepte a nechte zaschnout.
4
Poté obalujte ve zbylém moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Slepované linecké vydrží nejdéle na tmavém chladném místě, uložené v papírové krabici.
1
Smíchejte 500 g mouky, 320 g másla pokojové teploty, 160 g moučkového cukru, 2 žloutky a lžičku vymačkané šťávy z 1 citronu. Zpracujte do hladkého a pružného těsta. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 2 hodiny odležet.
2
Odpočinuté těsto vyválejte na moukou poprášené ploše na plát silný 3 mm a vykrajujte hvězdičky, které odložte na plech vyložený pečicím papírem. Polovině tvarů vykrojte i střed. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 7–8 minut dozlatova.
3
Vychladlé linecké potřete marmeládou, slepte a nechte zaschnout.
4
Poté obalujte ve zbylém moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Slepované linecké vydrží nejdéle na tmavém chladném místě, uložené v papírové krabici.