1
Změklých 120 g másla smíchejte se 180 g bezlepkové směsi, 60 g moučkového cukru, 1 vejcem a špetkou soli. Vše vypracujte v hladké těsto, zabalte do potravinové fólie a nechte minimálně 1 hodinu odpočívat v lednici. Odpočinuté těsto vyválejte na tloušťku 3 mm a vykrajujte vybrané tvary vykrajovátky. Do poloviny z nich ještě vykrojte hvězdičku. Pokládejte je na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 170 °C po dobu 8–9 minut, dokud nezezlátnou.
2
V misce smíchejte 50 ml mléka se 3 žloutky. V další rozmíchejte 2 lžíce kukuřičného škrobu v 50 ml mléka. Zbylých 150 ml mléka zahřejte v rendlíku na mírném ohni spolu se 125 ml smetany a špetkou soli. Jakmile směs začne vřít, odstavte ji z plotny. Přidejte lžičku vanilkového extraktu a postupně vmíchejte žloutkovou směs. Poté přidejte směs mléka a kukuřičného škrobu, vraťte na plotnu a za stálého míchání vařte na mírném ohni do konzistence pudinku. Hotovou směs přelijte do misky, překryjte fólií a dejte vychladit do lednice minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
3
Vychladlou náplň naneste pomocí cukrářského pytlíku s kulatou špičkou na spodní část upečeného lineckého a náplň posypte vrstvou cukru krupice. Flambovací pistolí cukr zkaramelizujte, dokud nevznikne zlatavá krusta.
4
Krém ihned přiklopte vrchním dílem lineckého s vykrojenou hvězdičkou, pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte. Užijte si tradiční recept s moderním twistem, a navíc bez lepku a laktózy.
1
Změklých 120 g másla smíchejte se 180 g bezlepkové směsi, 60 g moučkového cukru, 1 vejcem a špetkou soli. Vše vypracujte v hladké těsto, zabalte do potravinové fólie a nechte minimálně 1 hodinu odpočívat v lednici. Odpočinuté těsto vyválejte na tloušťku 3 mm a vykrajujte vybrané tvary vykrajovátky. Do poloviny z nich ještě vykrojte hvězdičku. Pokládejte je na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 170 °C po dobu 8–9 minut, dokud nezezlátnou.
2
V misce smíchejte 50 ml mléka se 3 žloutky. V další rozmíchejte 2 lžíce kukuřičného škrobu v 50 ml mléka. Zbylých 150 ml mléka zahřejte v rendlíku na mírném ohni spolu se 125 ml smetany a špetkou soli. Jakmile směs začne vřít, odstavte ji z plotny. Přidejte lžičku vanilkového extraktu a postupně vmíchejte žloutkovou směs. Poté přidejte směs mléka a kukuřičného škrobu, vraťte na plotnu a za stálého míchání vařte na mírném ohni do konzistence pudinku. Hotovou směs přelijte do misky, překryjte fólií a dejte vychladit do lednice minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
3
Vychladlou náplň naneste pomocí cukrářského pytlíku s kulatou špičkou na spodní část upečeného lineckého a náplň posypte vrstvou cukru krupice. Flambovací pistolí cukr zkaramelizujte, dokud nevznikne zlatavá krusta.
4
Krém ihned přiklopte vrchním dílem lineckého s vykrojenou hvězdičkou, pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte. Užijte si tradiční recept s moderním twistem, a navíc bez lepku a laktózy.