1
Do mísy robotu vložte 125 g másla nakrájeného na kostičky a 210 g hladké mouky a promíchejte pomocí K-metly do sypké konzistence drobenky. Přidejte 70 g moučkového cukru, 20 g žloutků, 5 g citronové kůry a 0,5 g soli. Vše opět promíchejte v kompaktní těsto.
2
Hotové těsto vyndejte z mísy, vyválejte mezi dva pečicí papíry, vykrajujte z něj kolečka o průměru 4–5 cm a dejte je zamrazit na 15 minut. Poté je přendejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 160 °C po dobu 10 minut dorůžova.
3
Plátek želatiny nechte nabobtnat v studené vodě. Do hrnce vlijte 60 g citronové šťávy, přidejte 25 g cukru krystalu, 50 g žloutků, 0,5 g soli a zahřejte na 84 °C. Přidejte nabobtnalou želatinu, 50 g bílé čokolády rozehřáté v mikrovlnné troubě, zamíchejte a promixujte ponorným mixérem. Nakonec přidejte 85 g másla, promixujte a dejte vychladit do lednice.
4
Vychladlou náplň promixujte ručním šlehačem, naneste pomocí cukrářského pytlíku s hladkou špičkou o průměru 10 mm na spodní část upečeného lineckého a přiklopte vrchním dílem. Hotové cukroví dejte na 30 minut vychladit do lednice. Na závěr rozpusťte 300 g bílé čokolády v žáruvzdorné míse nad vodní lázní, vrchní část lineckého opatrně namočte do čokolády a posypte cukrovými kuličkami.
1
Do mísy robotu vložte 125 g másla nakrájeného na kostičky a 210 g hladké mouky a promíchejte pomocí K-metly do sypké konzistence drobenky. Přidejte 70 g moučkového cukru, 20 g žloutků, 5 g citronové kůry a 0,5 g soli. Vše opět promíchejte v kompaktní těsto.
2
Hotové těsto vyndejte z mísy, vyválejte mezi dva pečicí papíry, vykrajujte z něj kolečka o průměru 4–5 cm a dejte je zamrazit na 15 minut. Poté je přendejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 160 °C po dobu 10 minut dorůžova.
3
Plátek želatiny nechte nabobtnat v studené vodě. Do hrnce vlijte 60 g citronové šťávy, přidejte 25 g cukru krystalu, 50 g žloutků, 0,5 g soli a zahřejte na 84 °C. Přidejte nabobtnalou želatinu, 50 g bílé čokolády rozehřáté v mikrovlnné troubě, zamíchejte a promixujte ponorným mixérem. Nakonec přidejte 85 g másla, promixujte a dejte vychladit do lednice.
4
Vychladlou náplň promixujte ručním šlehačem, naneste pomocí cukrářského pytlíku s hladkou špičkou o průměru 10 mm na spodní část upečeného lineckého a přiklopte vrchním dílem. Hotové cukroví dejte na 30 minut vychladit do lednice. Na závěr rozpusťte 300 g bílé čokolády v žáruvzdorné míse nad vodní lázní, vrchní část lineckého opatrně namočte do čokolády a posypte cukrovými kuličkami.