Linecké je klasika, která nesmí chybět v žádné české domácnosti. Pečte ho s předstihem, aby se krásně uleželo.
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Vánoce
Dezert
Ingredience
Složení
40 porcí
Mouka hladká 210 g
Cukr moučkový 70 g
Vaječný žloutek 1 ks
Cukr vanilkový 1/2 ks
Mléko 1 plž
Máslo 125 g
Džem linecká směs
Mouka hladká 210 g
Cukr moučkový 70 g
Vaječný žloutek 1 ks
Cukr vanilkový 1/2 ks
Mléko 1 plž
Máslo 125 g
Džem linecká směs
Příprava
1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
Na vále smíchejte mouku s oběma cukry, uprostřed vytvořte důlek, vyklepněte do něho žloutek, přidejte lžíci mléka a nastrouhané máslo. Rukama důkladně hněťte, dokud nedocílíte hladkého pevného těsta, ze kterého pak vyválejte plát vysoký cca dva milimetry.
3
Dle fantazie vykrajujte různé tvary, pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi pět minut. Po zchladnutí slepujte k sobě rybízovou marmeládou.
1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
Na vále smíchejte mouku s oběma cukry, uprostřed vytvořte důlek, vyklepněte do něho žloutek, přidejte lžíci mléka a nastrouhané máslo. Rukama důkladně hněťte, dokud nedocílíte hladkého pevného těsta, ze kterého pak vyválejte plát vysoký cca dva milimetry.
3
Dle fantazie vykrajujte různé tvary, pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi pět minut. Po zchladnutí slepujte k sobě rybízovou marmeládou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!