Linecké pečivo je českou klasikou, která nemůže chybět na vánoční tabuli. připravte si toto oblíbené cukroví podle našeho receptu.
Snadné
16-30 minut
4/5
Dezert
Ingredience
Složení
1 porcí
Máslo 140 g
Cukr moučkový 70 g
Vaječný žloutek 2 ks
Citronová kůra 1 ks
Mouka hladká 210 g
Sůl
Kypřící prášek
Džem rybízový
Máslo 140 g
Cukr moučkový 70 g
Vaječný žloutek 2 ks
Citronová kůra 1 ks
Mouka hladká 210 g
Sůl
Kypřící prášek
Džem rybízový
Příprava
1
Všechny přísady kromě džemu zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte do druhého dne odpočívat. Pak ho rozválejte na plát tenký pouhé 2 milimetry. Vykrájejte z něj srdce, polovinu s malým srdíčkovým otvorem uprostřed, a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Při 170 °C pečte asi 5 minut dorůžova. Slepujte rybízovým džemem po dvou k sobě – vždy jedno plné srdce a jedno s otvorem – a pocukrujte.
1
Všechny přísady kromě džemu zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte do druhého dne odpočívat. Pak ho rozválejte na plát tenký pouhé 2 milimetry. Vykrájejte z něj srdce, polovinu s malým srdíčkovým otvorem uprostřed, a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Při 170 °C pečte asi 5 minut dorůžova. Slepujte rybízovým džemem po dvou k sobě – vždy jedno plné srdce a jedno s otvorem – a pocukrujte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!