1
Troubu předehřejte na 180 °C. Ořechy dejte na plech a asi deset minut je nasucho opečte, aby jen lehce zezlátly. Nechte zchladnout. Piškoty rozdrobte prsty do mísy, z ořechů odeberte asi 175 g a rovněž je najemno rozdrťte (válečkem v plastikovém sáčku nebo v robotu) a rozdrobené je smíchejte s piškoty. Vzniklou směs rozdělte na dno servírovacích skleniček nebo mističek. Mezitím našlehejte smetanu, cukr, zázvor a citrusové kůry dotuha – směs by měla mít stejnou konzistenci jako lehce našlehaná šlehačka. Ručním elektrickým šlehačem ušlehejte bílky dotuha a pak je opatrně vmíchejte k smetanovému základu. Vzniklou směs rozdělte na ořechový základ a dejte na 3–4 hodiny do lednice. Podávejte posypané zbytkem ořechů a limetkovou kůrou.