1
Lilky prošpikujte stroužky česneku podélně rozkrojenými na menší kousky a grilujte na přímém žáru 25 minut dočerna.
2
Připravte hranolky z čerstvé zeleniny. Okurku, mrkev a papriku nakrájejte na nudličky, rajčata na měsíčky. Salát propláchněte a nakrájejte nahrubo. Olivy nechte okapat.
3
Lilky vyjměte z grilu a oloupejte slupku. Dužinu rozmixujte s tahini, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Vsypte koriandr a lehce promixujte.
4
Na nepřímém žáru opečte pita chleby, z každé strany 30 vteřin, a překrojte na čtvrtiny.
5
Dip servírujte posypaný sekanými olivami, čerstvým pepřem a koriandrem. Podávejte se zeleninou a pita chlebem.
1
Lilky prošpikujte stroužky česneku podélně rozkrojenými na menší kousky a grilujte na přímém žáru 25 minut dočerna.
2
Připravte hranolky z čerstvé zeleniny. Okurku, mrkev a papriku nakrájejte na nudličky, rajčata na měsíčky. Salát propláchněte a nakrájejte nahrubo. Olivy nechte okapat.
3
Lilky vyjměte z grilu a oloupejte slupku. Dužinu rozmixujte s tahini, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Vsypte koriandr a lehce promixujte.
4
Na nepřímém žáru opečte pita chleby, z každé strany 30 vteřin, a překrojte na čtvrtiny.
5
Dip servírujte posypaný sekanými olivami, čerstvým pepřem a koriandrem. Podávejte se zeleninou a pita chlebem.