Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLilek na grilu se salsou caprese
Albert logoAlbert logo
  • Lilek na grilu se salsou caprese

Lilek na grilu se salsou caprese

Lilek na grilu se salsou caprese
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Italská
Vegetariánské
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Lilek 1 ks
  • Sůl
  • Olej olivový 2 plž
  • Pepř
  • Oregano sušené 2 člž
  • Paprika mletá pálivá 1 člž
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Česnek 3 strouž.
  • Mozzarella 100 g
  • Rajče 3 ks
  • Citron 1/2 ks
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Rukola 1 hrs.
  • Lilek 1 ks
  • Sůl
  • Olej olivový 2 plž
  • Pepř
  • Oregano sušené 2 člž
  • Paprika mletá pálivá 1 člž
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Česnek 3 strouž.
  • Mozzarella 100 g
  • Rajče 3 ks
  • Citron 1/2 ks
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Rukola 1 hrs.

Příprava

1
Lilky nakrájejte na 1,5 cm silná kolečka a z obou stran je důkladně nasolte. Nechte 30 minut odstát. Potom lilek opláchněte vodou a osušte kuchyňskou utěrkou.
2
Lžíci oleje smíchejte s oreganem, paprikou, drceným česnekem, solí, pepřem a nakrájenou petrželkou. Směsí potřete kolečka lilku a na rozpáleném roštu opékejte z každé strany 3–4 minuty. Po obrácení znovu potřete směsí.
3
Na salsu smíchejte nakrájená rajčata s mozzarellou na kostičky, lžící oleje, citronovou šťávou a polovinou bazalky. Promíchejte, osolte a opepřete. Lžící naneste salsu na plátky lilku a ozdobte čerstvou bazalkou a rukolou.
1
Lilky nakrájejte na 1,5 cm silná kolečka a z obou stran je důkladně nasolte. Nechte 30 minut odstát. Potom lilek opláchněte vodou a osušte kuchyňskou utěrkou.
2
Lžíci oleje smíchejte s oreganem, paprikou, drceným česnekem, solí, pepřem a nakrájenou petrželkou. Směsí potřete kolečka lilku a na rozpáleném roštu opékejte z každé strany 3–4 minuty. Po obrácení znovu potřete směsí.
3
Na salsu smíchejte nakrájená rajčata s mozzarellou na kostičky, lžící oleje, citronovou šťávou a polovinou bazalky. Promíchejte, osolte a opepřete. Lžící naneste salsu na plátky lilku a ozdobte čerstvou bazalkou a rukolou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.