1
Lilky nakrájejte na 1,5 cm silná kolečka a z obou stran je důkladně nasolte. Nechte 30 minut odstát. Potom lilek opláchněte vodou a osušte kuchyňskou utěrkou.
2
Lžíci oleje smíchejte s oreganem, paprikou, drceným česnekem, solí, pepřem a nakrájenou petrželkou. Směsí potřete kolečka lilku a na rozpáleném roštu opékejte z každé strany 3–4 minuty. Po obrácení znovu potřete směsí.
3
Na salsu smíchejte nakrájená rajčata s mozzarellou na kostičky, lžící oleje, citronovou šťávou a polovinou bazalky. Promíchejte, osolte a opepřete. Lžící naneste salsu na plátky lilku a ozdobte čerstvou bazalkou a rukolou.
1
Lilky nakrájejte na 1,5 cm silná kolečka a z obou stran je důkladně nasolte. Nechte 30 minut odstát. Potom lilek opláchněte vodou a osušte kuchyňskou utěrkou.
2
Lžíci oleje smíchejte s oreganem, paprikou, drceným česnekem, solí, pepřem a nakrájenou petrželkou. Směsí potřete kolečka lilku a na rozpáleném roštu opékejte z každé strany 3–4 minuty. Po obrácení znovu potřete směsí.
3
Na salsu smíchejte nakrájená rajčata s mozzarellou na kostičky, lžící oleje, citronovou šťávou a polovinou bazalky. Promíchejte, osolte a opepřete. Lžící naneste salsu na plátky lilku a ozdobte čerstvou bazalkou a rukolou.