1
Dobře omyjte 400 g brambor a vsypte je do hrnce. Zalijte je vodou, aby byly všechny ponořené, přiveďte k varu a vařte ve slupce do změknutí 20–30 minut dle velikosti. Brambory sceďte a nechte zcela vychladnout. Sloupněte z nich slupku a nakrájejte je na plátky do mísy.
2
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. červené jablko zbavte jádřince a nakrájejte na menší kostičky. Dva stonky řapíkatého celeru omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli, jablko a řapík přidejte k bramborám a opatrně promíchejte.
3
V misce smíchejte 2 lžíce olivového oleje, lžičku vinného octa, lžíci dijonské hořčice, kelímek jogurtu, lžíci medu, osolte a opepřete. Dresink dobře promíchejte, až se vše spojí.
4
Do mísy se salátem přidejte 100 g umyté rukoly, 4 lžičky scezených kaparů a hrst nasekaného čerstvého kopru. Vše zalijte připraveným dresinkem a dobře promíchejte. Teď už můžete nechat ochutnávat celou rodinu!
1
Dobře omyjte 400 g brambor a vsypte je do hrnce. Zalijte je vodou, aby byly všechny ponořené, přiveďte k varu a vařte ve slupce do změknutí 20–30 minut dle velikosti. Brambory sceďte a nechte zcela vychladnout. Sloupněte z nich slupku a nakrájejte je na plátky do mísy.
2
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. červené jablko zbavte jádřince a nakrájejte na menší kostičky. Dva stonky řapíkatého celeru omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli, jablko a řapík přidejte k bramborám a opatrně promíchejte.
3
V misce smíchejte 2 lžíce olivového oleje, lžičku vinného octa, lžíci dijonské hořčice, kelímek jogurtu, lžíci medu, osolte a opepřete. Dresink dobře promíchejte, až se vše spojí.
4
Do mísy se salátem přidejte 100 g umyté rukoly, 4 lžičky scezených kaparů a hrst nasekaného čerstvého kopru. Vše zalijte připraveným dresinkem a dobře promíchejte. Teď už můžete nechat ochutnávat celou rodinu!