Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLetní zeleninové carpaccio
Albert logoAlbert logo
  • Letní zeleninové carpaccio

Letní zeleninové carpaccio

Letní zeleninové carpaccio
Velmi snadné
0-15 minut
5/5
Italská
Vegetariánské
Recepty na každý den
Salát

Ingredience

Složení
4 porce
  • Rajče 600 g
  • Salátová okurka 1 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Cibule červená 1 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Citron BIO 1 ks
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Med 1 člž
  • Rajče 600 g
  • Salátová okurka 1 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Cibule červená 1 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Citron BIO 1 ks
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Med 1 člž

Příprava

1
Omyjte 300 g rajčat Strabena a 300 g rajčat Nelinka a nakrájejte je ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Stejně zpracujte i okurku a oloupanou červenou cibuli.
2
Plátky zeleniny skládejte střídavě na připravené talíře. Vždy začněte největšími rajčaty, okurkou a cibulí. Pak vrstvěte menší rajčata.
3
Do misky nastrouhejte kůru z bio citronu. Do druhé misky vymačkejte citronovou šťávu, přidejte 4 lžíce olivového oleje, osolte a opepřete. Nakonec přidejte lžičku dijonské hořčice, lžičku medu a vše promíchejte na hladký dresink.
4
Připravené carpaccio pokapejte hotovým dresinkem. Hrst pažitky nasekejte najemno a promíchejte s kůrou z citronu. Nakonec touto směsí ozdobte připravené talíře a ihned podávejte. Tak chutná pravé léto!
1
Omyjte 300 g rajčat Strabena a 300 g rajčat Nelinka a nakrájejte je ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Stejně zpracujte i okurku a oloupanou červenou cibuli.
2
Plátky zeleniny skládejte střídavě na připravené talíře. Vždy začněte největšími rajčaty, okurkou a cibulí. Pak vrstvěte menší rajčata.
3
Do misky nastrouhejte kůru z bio citronu. Do druhé misky vymačkejte citronovou šťávu, přidejte 4 lžíce olivového oleje, osolte a opepřete. Nakonec přidejte lžičku dijonské hořčice, lžičku medu a vše promíchejte na hladký dresink.
4
Připravené carpaccio pokapejte hotovým dresinkem. Hrst pažitky nasekejte najemno a promíchejte s kůrou z citronu. Nakonec touto směsí ozdobte připravené talíře a ihned podávejte. Tak chutná pravé léto!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 30 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.