1
Omyjte 300 g rajčat Strabena a 300 g rajčat Nelinka a nakrájejte je ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Stejně zpracujte i okurku a oloupanou červenou cibuli.
2
Plátky zeleniny skládejte střídavě na připravené talíře. Vždy začněte největšími rajčaty, okurkou a cibulí. Pak vrstvěte menší rajčata.
3
Do misky nastrouhejte kůru z bio citronu. Do druhé misky vymačkejte citronovou šťávu, přidejte 4 lžíce olivového oleje, osolte a opepřete. Nakonec přidejte lžičku dijonské hořčice, lžičku medu a vše promíchejte na hladký dresink.
4
Připravené carpaccio pokapejte hotovým dresinkem. Hrst pažitky nasekejte najemno a promíchejte s kůrou z citronu. Nakonec touto směsí ozdobte připravené talíře a ihned podávejte. Tak chutná pravé léto!
1
Omyjte 300 g rajčat Strabena a 300 g rajčat Nelinka a nakrájejte je ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Stejně zpracujte i okurku a oloupanou červenou cibuli.
2
Plátky zeleniny skládejte střídavě na připravené talíře. Vždy začněte největšími rajčaty, okurkou a cibulí. Pak vrstvěte menší rajčata.
3
Do misky nastrouhejte kůru z bio citronu. Do druhé misky vymačkejte citronovou šťávu, přidejte 4 lžíce olivového oleje, osolte a opepřete. Nakonec přidejte lžičku dijonské hořčice, lžičku medu a vše promíchejte na hladký dresink.
4
Připravené carpaccio pokapejte hotovým dresinkem. Hrst pažitky nasekejte najemno a promíchejte s kůrou z citronu. Nakonec touto směsí ozdobte připravené talíře a ihned podávejte. Tak chutná pravé léto!