1
Na mírném plameni rozehřejte v rendlíčku 60 ml olivového oleje. Přidejte k němu nasekané 3 nebo 4 stroužky česneku, hrst čerstvého oregana, lžičku hrubozrnné soli a pepř.
2
Pomalu opékejte a hlídejte, aby se česnek nepřipálil. Zabere to přibližně 5 minut. Dejte pryč z plamene a přidejte šťávu z 1 citronu.
3
Uvařte 350 g těstovin podle návodu, sceďte je a ihned bez propláchnutí dejte do mísy. Zalijte ochuceným olejem a nechte chvíli odpočinout.
4
Na závěr přidejte nastrouhanou kůru z 1 citronu, 100 g černých oliv, 8 cherry rajčátek rozkrojených napůl, 1 lžíci nasekané čerstvé máty, 2 lžíce natrhaných lístků bazalky, 1 červenou cibuli na tenké půlkolečka, 1 na proužky nakrájenou zelenou papriku a 220 g sýra feta na kostičky. Promíchejte a nechte si chutnat.
1
Na mírném plameni rozehřejte v rendlíčku 60 ml olivového oleje. Přidejte k němu nasekané 3 nebo 4 stroužky česneku, hrst čerstvého oregana, lžičku hrubozrnné soli a pepř.
2
Pomalu opékejte a hlídejte, aby se česnek nepřipálil. Zabere to přibližně 5 minut. Dejte pryč z plamene a přidejte šťávu z 1 citronu.
3
Uvařte 350 g těstovin podle návodu, sceďte je a ihned bez propláchnutí dejte do mísy. Zalijte ochuceným olejem a nechte chvíli odpočinout.
4
Na závěr přidejte nastrouhanou kůru z 1 citronu, 100 g černých oliv, 8 cherry rajčátek rozkrojených napůl, 1 lžíci nasekané čerstvé máty, 2 lžíce natrhaných lístků bazalky, 1 červenou cibuli na tenké půlkolečka, 1 na proužky nakrájenou zelenou papriku a 220 g sýra feta na kostičky. Promíchejte a nechte si chutnat.