Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLetní ovoce s madlenkami a krémem
Albert logoAlbert logo
  • Letní ovoce s madlenkami a krémem

Letní ovoce s madlenkami a krémem

Letní ovoce s madlenkami a krémem
Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Lesní směs ovoce 750 g
  • Bílé víno 5 plž
  • Likér třešňový 2 plž
  • Cukr krupicový 150 g
  • Smetana ke šlehání 40% 300 ml
  • Mouka hladká 100 g
  • Cukr moučkový
  • Vejce 1 ks
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Med 1 plž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Máslo 100 g
  • Lesní směs ovoce 750 g
  • Bílé víno 5 plž
  • Likér třešňový 2 plž
  • Cukr krupicový 150 g
  • Smetana ke šlehání 40% 300 ml
  • Mouka hladká 100 g
  • Cukr moučkový
  • Vejce 1 ks
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Med 1 plž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Máslo 100 g

Příprava

1
Nejprve upečte madlenky. Troubu předehřejte na 190 °C a máslem vymažte 12 formiček na medvědí tlapičky a lehce je poprašte moukou. Pak smíchejte mouku a cukr. V jiné míse vidličkou prošlehejte máslo, vaječný žloutek, med a vanilkový extrakt. Bílky ušlehejte dotuha. Pak postupně přidávejte máslovou směs ke směsi suchých ingrediencí a vše spojte, nakonec postupně vmíchávejte bílky. Vzniklé těsto rozdělte do formiček a pečte deset až dvanáct minut dozlatova. Pár minut nechte zchladnout ve formičkách, pak vyklopte a nechte zcela zchladnout.
2
Ovoce očistěte, a je-li potřeba, odstopkujte ho a dejte do servírovací mísy. Přilijte likér a opatrně promíchejte. Bílé víno smíchejte s cukrem, poté vlijte smetanu a ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte do polotuha. Přendejte do misky a podávejte společně: ovoce se smetanou a madlenkami.
1
Nejprve upečte madlenky. Troubu předehřejte na 190 °C a máslem vymažte 12 formiček na medvědí tlapičky a lehce je poprašte moukou. Pak smíchejte mouku a cukr. V jiné míse vidličkou prošlehejte máslo, vaječný žloutek, med a vanilkový extrakt. Bílky ušlehejte dotuha. Pak postupně přidávejte máslovou směs ke směsi suchých ingrediencí a vše spojte, nakonec postupně vmíchávejte bílky. Vzniklé těsto rozdělte do formiček a pečte deset až dvanáct minut dozlatova. Pár minut nechte zchladnout ve formičkách, pak vyklopte a nechte zcela zchladnout.
2
Ovoce očistěte, a je-li potřeba, odstopkujte ho a dejte do servírovací mísy. Přilijte likér a opatrně promíchejte. Bílé víno smíchejte s cukrem, poté vlijte smetanu a ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte do polotuha. Přendejte do misky a podávejte společně: ovoce se smetanou a madlenkami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.