1
Na jahodovou omáčku vložte do větší mísy 300 g omytých jahod, 3 lžíce moučkového cukru, šťávu z 1 citronu, 100 ml vody a rozmixujte pomocí tyčového mixéru. Zbylých 300 g jahod omyjte a nakrájejte na plátky.
2
Na rendlík s vodou položte ohnivzdornou nádobu, nejlépe mísu, a vodu přiveďte k varu. Poté dejte do nádoby 4 žloutky, přisypte 100 g cukru krupice a ve vodní lázni šlehejte ručním mixérem, dokud žloutky nevyšleháte do nadýchané světlé pěny, přibližně 10 minut. Teplota žloutků by měla dosáhnout maximálně 60 °C. Poté přidejte 250 g smetany vyšlehané ručním mixérem do tuhých špiček smíchané s 250 smetanového sýra, semínka z vanilkového lusku a už jen pomocí stěrky nebo metličky směs propojte. Poté ještě vyšlehejte dotuha dalších 300 g smetany a postupně ji ručně přidávejte do připraveného krému.
3
Piškoty po jednom ponořte do jahodové omáčky a poklaďte na dno servírovací mísy, poté přidejte krém a vrch krému poklaďte plátky jahod. Pokračujte ještě jednou vrstvou piškotů, krému a jahod.
4
Dezert zakončete vrstvou krému a nechte pár hodin, nejlépe do druhého dne, zatuhnout v lednici. Poté ozdobte čerstvými jahodami, mátou a rozmixovanými lyofilizovanými jahodami. Úžasný dezert na zahradní party je hotový.
1
Na jahodovou omáčku vložte do větší mísy 300 g omytých jahod, 3 lžíce moučkového cukru, šťávu z 1 citronu, 100 ml vody a rozmixujte pomocí tyčového mixéru. Zbylých 300 g jahod omyjte a nakrájejte na plátky.
2
Na rendlík s vodou položte ohnivzdornou nádobu, nejlépe mísu, a vodu přiveďte k varu. Poté dejte do nádoby 4 žloutky, přisypte 100 g cukru krupice a ve vodní lázni šlehejte ručním mixérem, dokud žloutky nevyšleháte do nadýchané světlé pěny, přibližně 10 minut. Teplota žloutků by měla dosáhnout maximálně 60 °C. Poté přidejte 250 g smetany vyšlehané ručním mixérem do tuhých špiček smíchané s 250 smetanového sýra, semínka z vanilkového lusku a už jen pomocí stěrky nebo metličky směs propojte. Poté ještě vyšlehejte dotuha dalších 300 g smetany a postupně ji ručně přidávejte do připraveného krému.
3
Piškoty po jednom ponořte do jahodové omáčky a poklaďte na dno servírovací mísy, poté přidejte krém a vrch krému poklaďte plátky jahod. Pokračujte ještě jednou vrstvou piškotů, krému a jahod.
4
Dezert zakončete vrstvou krému a nechte pár hodin, nejlépe do druhého dne, zatuhnout v lednici. Poté ozdobte čerstvými jahodami, mátou a rozmixovanými lyofilizovanými jahodami. Úžasný dezert na zahradní party je hotový.