1
Z 50 g mandlové mouky, 60 g moučkového cukru, 100 g másla a 180 g hladké mouky vypracujte v kuchyňském robotu těsto. Rozklepněte vejce a oddělte žloutek a bílek. Do těsta přidejte žloutek a lžíci vody, bílek odložte stranou. Promíchejte v hladké těsto a vytvarujte z něj bochánek. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.
2
Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu o průměru 25 cm vymazanou zbytkem másla. Na těsto položte pečicí papír, nasypte na něj suché fazole a pečte takzvaně naslepo 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Poté pečicí papír a fazole odstraňte a dopečte 5–10 minut dozlatova. Vyndejte z trouby, potřete mašlovačkou bílkem a vraťte zpět na minutu do trouby. Nechte vychladnout.
3
Na krém v míse vyšlehejte 150 g smetany ke šlehání, postupně přidávejte 250 g mascarpone a 20 g moučkového cukru a vymačkanou šťávu z citronu.
4
Krémem potřete upečený korpus a ozdobte ovocem dle fantazie, my jsme použili jahody, borůvky, ostružiny a třešně. Tímto krásným koláčem můžete překvapit na letní oslavě.
1
Z 50 g mandlové mouky, 60 g moučkového cukru, 100 g másla a 180 g hladké mouky vypracujte v kuchyňském robotu těsto. Rozklepněte vejce a oddělte žloutek a bílek. Do těsta přidejte žloutek a lžíci vody, bílek odložte stranou. Promíchejte v hladké těsto a vytvarujte z něj bochánek. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.
2
Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu o průměru 25 cm vymazanou zbytkem másla. Na těsto položte pečicí papír, nasypte na něj suché fazole a pečte takzvaně naslepo 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Poté pečicí papír a fazole odstraňte a dopečte 5–10 minut dozlatova. Vyndejte z trouby, potřete mašlovačkou bílkem a vraťte zpět na minutu do trouby. Nechte vychladnout.
3
Na krém v míse vyšlehejte 150 g smetany ke šlehání, postupně přidávejte 250 g mascarpone a 20 g moučkového cukru a vymačkanou šťávu z citronu.
4
Krémem potřete upečený korpus a ozdobte ovocem dle fantazie, my jsme použili jahody, borůvky, ostružiny a třešně. Tímto krásným koláčem můžete překvapit na letní oslavě.