Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLetní dort na oslavu přírody
Albert logoAlbert logo
  • Letní dort na oslavu přírody

Letní dort na oslavu přírody

Letní dort na oslavu přírody
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Oslava
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Maliny 200 g
  • Jahody 250 g
  • Třešně 200 g
  • Borůvky 200 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Cukr krupicový 850 g
  • Olej řepkový 300 ml
  • Jogurt bílý 150 g
  • Vejce 5 ks
  • Med 110 ml
  • Podmáslí 450 ml
  • Jedlá soda 1,5 člž
  • Mouka špaldová 1 kg
  • Kypřící prášek 1,5 člž
  • Sůl 1,5 člž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Čaj heřmánkový 6 ks
  • Krémový čerstvý sýr 500 g
  • Brčka
  • Tvrdý karton
  • Květy
  • Maliny 200 g
  • Jahody 250 g
  • Třešně 200 g
  • Borůvky 200 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Cukr krupicový 850 g
  • Olej řepkový 300 ml
  • Jogurt bílý 150 g
  • Vejce 5 ks
  • Med 110 ml
  • Podmáslí 450 ml
  • Jedlá soda 1,5 člž
  • Mouka špaldová 1 kg
  • Kypřící prášek 1,5 člž
  • Sůl 1,5 člž

Příprava

1
Omyjte a osušte 850 g letního ovoce. Třetinu schovejte na ozdobu. Zbytek vsypte do hrnce s kůrou z omytého citronu, šťávou z citronu a 200 g cukru. Pomalu přiveďte k varu a nechte probublávat 20 minut, dokud nezhoustne na omáčku. Ovocnou omáčku pak propasírujte přes síto a nechte vychladnout.
2
V míse smíchejte 300 ml oleje, 150 g jogurtu, 5 vajec, 600 g cukru, 10 ml medu a 450 g podmáslí. Do druhé mísy prosejte 1 kg špaldové mouky, sodu, prášek do pečiva a sůl. Suchou směs opatrně vmíchejte do tekuté. Těsto vlijte do 4 forem o průměru 22 cm a 18 cm vyložených pečicím papírem. Korpusy pečte na 180 °C 45 minut. Poté je nechte 10 minut odstát, pak vyndejte z forem a nechte vychladnout na mřížce.
3
Do hrnce vlijte 100 ml smetany a přiveďte k varu. Poté hrnec sundejte z plotny a dejte do smetany na 15 minut louhovat pytlíky heřmánkového čaje. Do mísy vlijte heřmánkovou smetanu, přidejte 100 ml zbylé smetany, 500 g smetanového sýra a 50 g cukru. Vše vyšlehejte na hladký a nadýchaný krém.
4
Korpusy rozkrojte vždy napůl. Každou část pokapejte medem, potřete marmeládou a vrstvou krému. Nejprve složte větší korpus. Doprostřed napíchejte brčka jako podporu pro horní patro. Zkraťte je tak, aby končila zároveň s vrškem korpusu. Z kartonu vystřihněte kolečko o průměru horního korpusu a obalte ho pečicím papírem. Přitiskněte ho na vršek spodního korpusu a na něj vložte slepenou horní část. Dejte ho na 2 hodiny do lednice. Dort před podáváním ozdobte zbylou třetinou ovoce a květy heřmánku. Oslava může začít!
1
Omyjte a osušte 850 g letního ovoce. Třetinu schovejte na ozdobu. Zbytek vsypte do hrnce s kůrou z omytého citronu, šťávou z citronu a 200 g cukru. Pomalu přiveďte k varu a nechte probublávat 20 minut, dokud nezhoustne na omáčku. Ovocnou omáčku pak propasírujte přes síto a nechte vychladnout.
2
V míse smíchejte 300 ml oleje, 150 g jogurtu, 5 vajec, 600 g cukru, 10 ml medu a 450 g podmáslí. Do druhé mísy prosejte 1 kg špaldové mouky, sodu, prášek do pečiva a sůl. Suchou směs opatrně vmíchejte do tekuté. Těsto vlijte do 4 forem o průměru 22 cm a 18 cm vyložených pečicím papírem. Korpusy pečte na 180 °C 45 minut. Poté je nechte 10 minut odstát, pak vyndejte z forem a nechte vychladnout na mřížce.
3
Do hrnce vlijte 100 ml smetany a přiveďte k varu. Poté hrnec sundejte z plotny a dejte do smetany na 15 minut louhovat pytlíky heřmánkového čaje. Do mísy vlijte heřmánkovou smetanu, přidejte 100 ml zbylé smetany, 500 g smetanového sýra a 50 g cukru. Vše vyšlehejte na hladký a nadýchaný krém.
4
Korpusy rozkrojte vždy napůl. Každou část pokapejte medem, potřete marmeládou a vrstvou krému. Nejprve složte větší korpus. Doprostřed napíchejte brčka jako podporu pro horní patro. Zkraťte je tak, aby končila zároveň s vrškem korpusu. Z kartonu vystřihněte kolečko o průměru horního korpusu a obalte ho pečicím papírem. Přitiskněte ho na vršek spodního korpusu a na něj vložte slepenou horní část. Dejte ho na 2 hodiny do lednice. Dort před podáváním ozdobte zbylou třetinou ovoce a květy heřmánku. Oslava může začít!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 27.10.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 27.10.2024

Platný ještě 10 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.