1
Omyjte a osušte 850 g letního ovoce. Třetinu schovejte na ozdobu. Zbytek vsypte do hrnce s kůrou z omytého citronu, šťávou z citronu a 200 g cukru. Pomalu přiveďte k varu a nechte probublávat 20 minut, dokud nezhoustne na omáčku. Ovocnou omáčku pak propasírujte přes síto a nechte vychladnout.
2
V míse smíchejte 300 ml oleje, 150 g jogurtu, 5 vajec, 600 g cukru, 10 ml medu a 450 g podmáslí. Do druhé mísy prosejte 1 kg špaldové mouky, sodu, prášek do pečiva a sůl. Suchou směs opatrně vmíchejte do tekuté. Těsto vlijte do 4 forem o průměru 22 cm a 18 cm vyložených pečicím papírem. Korpusy pečte na 180 °C 45 minut. Poté je nechte 10 minut odstát, pak vyndejte z forem a nechte vychladnout na mřížce.
3
Do hrnce vlijte 100 ml smetany a přiveďte k varu. Poté hrnec sundejte z plotny a dejte do smetany na 15 minut louhovat pytlíky heřmánkového čaje. Do mísy vlijte heřmánkovou smetanu, přidejte 100 ml zbylé smetany, 500 g smetanového sýra a 50 g cukru. Vše vyšlehejte na hladký a nadýchaný krém.
4
Korpusy rozkrojte vždy napůl. Každou část pokapejte medem, potřete marmeládou a vrstvou krému. Nejprve složte větší korpus. Doprostřed napíchejte brčka jako podporu pro horní patro. Zkraťte je tak, aby končila zároveň s vrškem korpusu. Z kartonu vystřihněte kolečko o průměru horního korpusu a obalte ho pečicím papírem. Přitiskněte ho na vršek spodního korpusu a na něj vložte slepenou horní část. Dejte ho na 2 hodiny do lednice. Dort před podáváním ozdobte zbylou třetinou ovoce a květy heřmánku. Oslava může začít!
1
Omyjte a osušte 850 g letního ovoce. Třetinu schovejte na ozdobu. Zbytek vsypte do hrnce s kůrou z omytého citronu, šťávou z citronu a 200 g cukru. Pomalu přiveďte k varu a nechte probublávat 20 minut, dokud nezhoustne na omáčku. Ovocnou omáčku pak propasírujte přes síto a nechte vychladnout.
2
V míse smíchejte 300 ml oleje, 150 g jogurtu, 5 vajec, 600 g cukru, 10 ml medu a 450 g podmáslí. Do druhé mísy prosejte 1 kg špaldové mouky, sodu, prášek do pečiva a sůl. Suchou směs opatrně vmíchejte do tekuté. Těsto vlijte do 4 forem o průměru 22 cm a 18 cm vyložených pečicím papírem. Korpusy pečte na 180 °C 45 minut. Poté je nechte 10 minut odstát, pak vyndejte z forem a nechte vychladnout na mřížce.
3
Do hrnce vlijte 100 ml smetany a přiveďte k varu. Poté hrnec sundejte z plotny a dejte do smetany na 15 minut louhovat pytlíky heřmánkového čaje. Do mísy vlijte heřmánkovou smetanu, přidejte 100 ml zbylé smetany, 500 g smetanového sýra a 50 g cukru. Vše vyšlehejte na hladký a nadýchaný krém.
4
Korpusy rozkrojte vždy napůl. Každou část pokapejte medem, potřete marmeládou a vrstvou krému. Nejprve složte větší korpus. Doprostřed napíchejte brčka jako podporu pro horní patro. Zkraťte je tak, aby končila zároveň s vrškem korpusu. Z kartonu vystřihněte kolečko o průměru horního korpusu a obalte ho pečicím papírem. Přitiskněte ho na vršek spodního korpusu a na něj vložte slepenou horní část. Dejte ho na 2 hodiny do lednice. Dort před podáváním ozdobte zbylou třetinou ovoce a květy heřmánku. Oslava může začít!