Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLetní borůvkový závin s tvarohem
Albert logoAlbert logo
  • Letní borůvkový závin s tvarohem

Letní borůvkový závin s tvarohem

Letní borůvkový závin s tvarohem
Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Cukr krupicový 50 g
  • Tvaroh tvrdý 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Citron BIO 1 ks
  • Borůvky 125 g
  • Marmeláda borůvková 3 plž
  • Listové těsto 1 ks
  • Cukr moučkový 50 g
  • Cukr krupicový 50 g
  • Tvaroh tvrdý 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Citron BIO 1 ks
  • Borůvky 125 g
  • Marmeláda borůvková 3 plž
  • Listové těsto 1 ks
  • Cukr moučkový 50 g

Příprava

1
V míse smíchejte 250 g tvarohu, 50 g cukru krupice, 1 vejce a nastrouhanou kůru z dobře omytého bio citronu na hladkou pevnou náplň. V druhé misce smíchejte 125 g omytých borůvek spolu se 3 lžícemi borůvkového džemu.
2
Hotové listové těsto rozviňte přímo na pečicí papír na plechu. Nožem si zlehka naznačte rozdělení těsta na třetiny. Boční třetiny nakrájejte příčně na 1,5 cm široké proužky. Doprostřed dejte rovnoměrně vrstvu tvarohu a posypte 125 g borůvek.
3
Hranu na konci štrúdlu ohněte přes náplň směrem k sobě. Postupně přes sebe do kříže překládejte jednotlivé proužky listového těsta. Před koncem překládání ohněte zbývající kus těsta směrem dovnitř tak, aby nevytékala náplň, a zbývající dva proužky těsta převažte přes konec do rovna.
4
Štrúdl potřete rozmíchaným vejcem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Servírujte vychladlý. Chutná jako od babičky!
1
V míse smíchejte 250 g tvarohu, 50 g cukru krupice, 1 vejce a nastrouhanou kůru z dobře omytého bio citronu na hladkou pevnou náplň. V druhé misce smíchejte 125 g omytých borůvek spolu se 3 lžícemi borůvkového džemu.
2
Hotové listové těsto rozviňte přímo na pečicí papír na plechu. Nožem si zlehka naznačte rozdělení těsta na třetiny. Boční třetiny nakrájejte příčně na 1,5 cm široké proužky. Doprostřed dejte rovnoměrně vrstvu tvarohu a posypte 125 g borůvek.
3
Hranu na konci štrúdlu ohněte přes náplň směrem k sobě. Postupně přes sebe do kříže překládejte jednotlivé proužky listového těsta. Před koncem překládání ohněte zbývající kus těsta směrem dovnitř tak, aby nevytékala náplň, a zbývající dva proužky těsta převažte přes konec do rovna.
4
Štrúdl potřete rozmíchaným vejcem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Servírujte vychladlý. Chutná jako od babičky!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.