1
Brambory vařte ve slupce asi 20 až 25 minut podle velikosti. „Je lepši je nevařit úplně doměkka, ale nechat je následně v horké vodě odstát 10–15 minut,“ radí šéfkuchař Marek Raditsch.
2
Pak brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy, přisypte najemno nakrájenou cibuli, pažitku a na kostičky pokrájené kyselé okurky. „Použit můžete klasickou žlutou cibuli, ale červena má jemnější chuť a zároveň salát vizuálně zvedne,“ říká šéfkuchař.
3
Poté si připravte dresink: v misce vymíchejte olej, ocet, sůl, pepř a cukr.
4
Dresinkem zalijte brambory s cibulí, opatrně promíchejte a na závěr přelijte teplým vývarem. Opět promíchejte a nechte v lednici odstát, nejlépe do druhého dne.
5
Před podáváním doplňte salát orestovanými dýňovými semínky a hrstí petrželky.
1
Brambory vařte ve slupce asi 20 až 25 minut podle velikosti. „Je lepši je nevařit úplně doměkka, ale nechat je následně v horké vodě odstát 10–15 minut,“ radí šéfkuchař Marek Raditsch.
2
Pak brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy, přisypte najemno nakrájenou cibuli, pažitku a na kostičky pokrájené kyselé okurky. „Použit můžete klasickou žlutou cibuli, ale červena má jemnější chuť a zároveň salát vizuálně zvedne,“ říká šéfkuchař.
3
Poté si připravte dresink: v misce vymíchejte olej, ocet, sůl, pepř a cukr.
4
Dresinkem zalijte brambory s cibulí, opatrně promíchejte a na závěr přelijte teplým vývarem. Opět promíchejte a nechte v lednici odstát, nejlépe do druhého dne.
5
Před podáváním doplňte salát orestovanými dýňovými semínky a hrstí petrželky.