1
Dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem. V mixéru rozdrťte 240 g sušenek Oreo. V rendlíku rozpusťte 80 g másla a přilijte ho k sušenkám. Hmotu dobře promíchejte. Přesypte ji do formy a vmačkejte na dno dortu. Formu odložte vychladit do lednice.
2
Do hrnce vsypte 500 g borůvek. K nim vymačkejte šťávu z poloviny citronu a zasypte 200 g cukru krupice. Vše přiveďte k varu a povařte 5 minut. Směs přendejte do mixéru a rozmixujte na hladké pyré. Dejte pyré stranou a nechte ho vychladnout do pokojové teploty. V robotu vyšlehejte 650 g smetanového sýra s 210 ml smetany do hladkého krému.
3
V rendlíku smíchejte 2 a půl lžičky želatiny s 80 ml vody. Postupně směs zahřívejte, až se želatina rozpustí. Pak směs přilijte k borůvkovému pyré a rychle promíchejte. Borůvkové pyré ihned smíchejte se smetanovým krémem stěrkou tak, aby se vše dobře spojilo. Směs vlijte do připravené dortové formy se ztuhlými sušenkami a dejte na 4 hodiny do mrazáku.
4
Rozmixujte tyčovým mixérem 100 g borůvek na pyré. Pyré přelijte do hrnce, přidejte půl lžičky želatiny a 10 g cukru a prohřejte. Zchlazený cheesecake vyndejte z formy. Borůvkové pyré zahřejte v mikrovlnce a přelijte jím dort. Dozdobte ho zbylými čerstvými borůvkami, jedlými květy a mátovými lístky. Letní super cheesecake je na světě!
1
Dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem. V mixéru rozdrťte 240 g sušenek Oreo. V rendlíku rozpusťte 80 g másla a přilijte ho k sušenkám. Hmotu dobře promíchejte. Přesypte ji do formy a vmačkejte na dno dortu. Formu odložte vychladit do lednice.
2
Do hrnce vsypte 500 g borůvek. K nim vymačkejte šťávu z poloviny citronu a zasypte 200 g cukru krupice. Vše přiveďte k varu a povařte 5 minut. Směs přendejte do mixéru a rozmixujte na hladké pyré. Dejte pyré stranou a nechte ho vychladnout do pokojové teploty. V robotu vyšlehejte 650 g smetanového sýra s 210 ml smetany do hladkého krému.
3
V rendlíku smíchejte 2 a půl lžičky želatiny s 80 ml vody. Postupně směs zahřívejte, až se želatina rozpustí. Pak směs přilijte k borůvkovému pyré a rychle promíchejte. Borůvkové pyré ihned smíchejte se smetanovým krémem stěrkou tak, aby se vše dobře spojilo. Směs vlijte do připravené dortové formy se ztuhlými sušenkami a dejte na 4 hodiny do mrazáku.
4
Rozmixujte tyčovým mixérem 100 g borůvek na pyré. Pyré přelijte do hrnce, přidejte půl lžičky želatiny a 10 g cukru a prohřejte. Zchlazený cheesecake vyndejte z formy. Borůvkové pyré zahřejte v mikrovlnce a přelijte jím dort. Dozdobte ho zbylými čerstvými borůvkami, jedlými květy a mátovými lístky. Letní super cheesecake je na světě!