1
Ořechy sceďte a propláchněte je pod tekoucí vodou. Nasypte je do mixéru, přidejte 300 ml vody, česnek, citronovou šťávu a sůl. Prošlehejte dohladka. Ochutnejte a podle potřeby dosolte nebo dolaďte citronovou šťávou.
2
Zhruba ½–¾ krému přendejte do zavařovací sklenice a uložte na příště. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm doměkka cibuli, trvá to asi 4 minuty.
3
Přidejte česnek, zázvor, kurkumu, skořici, osolte a míchejte, až se koření rozvoní, stačí půlminuta. Přidejte nasekanou karotku, zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu.
4
Na mírném ohni vařte asi 20 minut. Potom přidejte kešú krém z mixéru a promíchejte dohladka. Podle chuti dosolte. Na velmi mírném ohni ještě 10 minut prohřívejte, aby se dobře prolnuly chuti.
5
Cizrnu rozložte na plech vyložený pečicím papírem, poprašte ji paprikou a česnekem a v troubě vyhřáté na 220 °C ji opékejte do světle zlaté barvy.
6
Mrkvičky vložte spolu s máslem a 2 lžícemi vody do vyšší pánve, osolte a pod pokličkou pár minut poduste – tekutina by se měla vypařit a mrkvičky změknout.
7
Polévku rozdělte do misek a ozdobte lžící kešú krému, křupavou cizrnou a podušenými mrkvičkami.
1
Ořechy sceďte a propláchněte je pod tekoucí vodou. Nasypte je do mixéru, přidejte 300 ml vody, česnek, citronovou šťávu a sůl. Prošlehejte dohladka. Ochutnejte a podle potřeby dosolte nebo dolaďte citronovou šťávou.
2
Zhruba ½–¾ krému přendejte do zavařovací sklenice a uložte na příště. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm doměkka cibuli, trvá to asi 4 minuty.
3
Přidejte česnek, zázvor, kurkumu, skořici, osolte a míchejte, až se koření rozvoní, stačí půlminuta. Přidejte nasekanou karotku, zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu.
4
Na mírném ohni vařte asi 20 minut. Potom přidejte kešú krém z mixéru a promíchejte dohladka. Podle chuti dosolte. Na velmi mírném ohni ještě 10 minut prohřívejte, aby se dobře prolnuly chuti.
5
Cizrnu rozložte na plech vyložený pečicím papírem, poprašte ji paprikou a česnekem a v troubě vyhřáté na 220 °C ji opékejte do světle zlaté barvy.
6
Mrkvičky vložte spolu s máslem a 2 lžícemi vody do vyšší pánve, osolte a pod pokličkou pár minut poduste – tekutina by se měla vypařit a mrkvičky změknout.
7
Polévku rozdělte do misek a ozdobte lžící kešú krému, křupavou cizrnou a podušenými mrkvičkami.