Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLaskonky
Albert logoAlbert logo
  • Laskonky

Laskonky

Laskonky
Snadné
16-30 minut
3/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Vaječný bílek 3 ks
  • Cukr krupicový 410 g
  • Kokos strouhaný 120 g
  • Ořechy lískové 50 g
  • Mléko plnotučné 250 ml
  • Vaječný žloutek 3 ks
  • Mouka hladká 20 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Máslo 250 g
  • Vaječný bílek 3 ks
  • Cukr krupicový 410 g
  • Kokos strouhaný 120 g
  • Ořechy lískové 50 g
  • Mléko plnotučné 250 ml
  • Vaječný žloutek 3 ks
  • Mouka hladká 20 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Máslo 250 g

Příprava

1
Nejprve si připravte griliáš. Na pánev nasypte odhadem 50-100 g cukru krupice a  na mírném ohni ho nechte bez míchání zkaramelizovat, maximálně 5 minut. Jakmile karamel získá zlatohnědou barvu, přisypte k  němu nadrcené oříšky a  promíchejte. Vše přelijte na plech vyložený pečicím papírem a  nechte zchladnout. Po vychladnutí griliáš nalámejte a  rozsekejte v kuchyňském robotu najemno.
2
Nyní si připravte krém. Mléko nalijte do hrnce, přidejte žloutky, mouku a 100 g cukru a  metlou prošlehejte. Za stálého šlehání přiveďte na mírném ohni k varu a  vařte do zhoustnutí. Poté stáhněte z  ohně, povrch překryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, a  nechte vychladnout. Máslo utřete do pěny, postupně do něj zašlehejte vychladlý krém a  nakonec i griliáš.
3
LASKONKY: V míse vyšlehejte bílky se 70 g cukru krupice do pěny. V  kastrolku za stálého míchání přiveďte k  varu zbývajících 140 g cukru a  50 ml vody. Jakmile se cukr zcela rozpustí, nechte směs již bez míchání vařit 10 minut, cukr by měl dosáhnout teploty 120°C. Poté ihned stáhněte z  ohně a  tenkým praménkem zašlehejte cukrový rozvar k  bílkům. Ve šlehání pokračujte až do zchladnutí sněhu na pokojovou teplotu. Ke směsi již s  pomocí stěrky vmíchejte strouhaný kokos.
4
Troubu předehřejte na teplotu 120°C. Těsto přendejte do cukrářského sáčku s kulatou špičkou. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte oválky. Pečte v  troubě 15 minut, potom teplotu stáhněte na 80°C a  laskonky už jen dosušte zhruba dalších 30 minut. Upečené laskonky nechte vychladnout a naplňte je připraveným krémem.
1
Nejprve si připravte griliáš. Na pánev nasypte odhadem 50-100 g cukru krupice a  na mírném ohni ho nechte bez míchání zkaramelizovat, maximálně 5 minut. Jakmile karamel získá zlatohnědou barvu, přisypte k  němu nadrcené oříšky a  promíchejte. Vše přelijte na plech vyložený pečicím papírem a  nechte zchladnout. Po vychladnutí griliáš nalámejte a  rozsekejte v kuchyňském robotu najemno.
2
Nyní si připravte krém. Mléko nalijte do hrnce, přidejte žloutky, mouku a 100 g cukru a  metlou prošlehejte. Za stálého šlehání přiveďte na mírném ohni k varu a  vařte do zhoustnutí. Poté stáhněte z  ohně, povrch překryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, a  nechte vychladnout. Máslo utřete do pěny, postupně do něj zašlehejte vychladlý krém a  nakonec i griliáš.
3
LASKONKY: V míse vyšlehejte bílky se 70 g cukru krupice do pěny. V  kastrolku za stálého míchání přiveďte k  varu zbývajících 140 g cukru a  50 ml vody. Jakmile se cukr zcela rozpustí, nechte směs již bez míchání vařit 10 minut, cukr by měl dosáhnout teploty 120°C. Poté ihned stáhněte z  ohně a  tenkým praménkem zašlehejte cukrový rozvar k  bílkům. Ve šlehání pokračujte až do zchladnutí sněhu na pokojovou teplotu. Ke směsi již s  pomocí stěrky vmíchejte strouhaný kokos.
4
Troubu předehřejte na teplotu 120°C. Těsto přendejte do cukrářského sáčku s kulatou špičkou. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte oválky. Pečte v  troubě 15 minut, potom teplotu stáhněte na 80°C a  laskonky už jen dosušte zhruba dalších 30 minut. Upečené laskonky nechte vychladnout a naplňte je připraveným krémem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.