1
Mrkev oloupejte, nakrájejte na kolečka a dejte vařit do osolené vroucí vody doměkka.
2
Sceďte, nechte je zcela vychladnout a rozmixujte do hladkého pyré. Vmíchejte do něj smetanu a podle chuti osolte a opepřete. Uchovávejte v lednici.
3
Bílky ušlehejte dotuha, poté k nim přidejte cukr, sůl, pepř a citronovou šťávu.
4
Moučkový cukr smíchejte s lískovými ořechy a směs po částech přidávejte k ušlehaným bílkům, abyste získali hladkou a lesklou hmotu.
5
Pomocí cukrářského sáčku z ní na plech vyložený pečicím papírem dělejte kolečka o průměru asi 3 cm. Při pokojové teplotě nechte 20 minut odpočinout, pak pečte 10 minut při 150 °C.
6
Zchladlé laskonky po dvou slepujte mrkvovým krémem až těsně před podáváním. Krém je po delší době rozmáčí.
1
Mrkev oloupejte, nakrájejte na kolečka a dejte vařit do osolené vroucí vody doměkka.
2
Sceďte, nechte je zcela vychladnout a rozmixujte do hladkého pyré. Vmíchejte do něj smetanu a podle chuti osolte a opepřete. Uchovávejte v lednici.
3
Bílky ušlehejte dotuha, poté k nim přidejte cukr, sůl, pepř a citronovou šťávu.
4
Moučkový cukr smíchejte s lískovými ořechy a směs po částech přidávejte k ušlehaným bílkům, abyste získali hladkou a lesklou hmotu.
5
Pomocí cukrářského sáčku z ní na plech vyložený pečicím papírem dělejte kolečka o průměru asi 3 cm. Při pokojové teplotě nechte 20 minut odpočinout, pak pečte 10 minut při 150 °C.
6
Zchladlé laskonky po dvou slepujte mrkvovým krémem až těsně před podáváním. Krém je po delší době rozmáčí.