Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLaskonky s mrkvovým krémem
Albert logoAlbert logo
  • Laskonky s mrkvovým krémem

Laskonky s mrkvovým krémem

Laskonky s mrkvovým krémem
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Oslava
Dezert

Ingredience

Složení
40 porcí
  • Mrkev 250 g
  • Smetana ke šlehání 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Vaječný bílek 4 ks
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Cukr krupicový 30 g
  • Cukr moučkový 200 g
  • Ořechy lískové mleté 140 g
  • Mrkev 250 g
  • Smetana ke šlehání 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Vaječný bílek 4 ks
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Cukr krupicový 30 g
  • Cukr moučkový 200 g
  • Ořechy lískové mleté 140 g

Příprava

1
Mrkev oloupejte, nakrájejte na kolečka a dejte vařit do osolené vroucí vody doměkka.
2
Sceďte, nechte je zcela vychladnout a rozmixujte do hladkého pyré. Vmíchejte do něj smetanu a podle chuti osolte a opepřete. Uchovávejte v lednici.
3
Bílky ušlehejte dotuha, poté k nim přidejte cukr, sůl, pepř a citronovou šťávu.
4
Moučkový cukr smíchejte s lískovými ořechy a směs po částech přidávejte k ušlehaným bílkům, abyste získali hladkou a lesklou hmotu.
5
Pomocí cukrářského sáčku z ní na plech vyložený pečicím papírem dělejte kolečka o průměru asi 3 cm. Při pokojové teplotě nechte 20 minut odpočinout, pak pečte 10 minut při 150 °C.
6
Zchladlé laskonky po dvou slepujte mrkvovým krémem až těsně před podáváním. Krém je po delší době rozmáčí.
1
Mrkev oloupejte, nakrájejte na kolečka a dejte vařit do osolené vroucí vody doměkka.
2
Sceďte, nechte je zcela vychladnout a rozmixujte do hladkého pyré. Vmíchejte do něj smetanu a podle chuti osolte a opepřete. Uchovávejte v lednici.
3
Bílky ušlehejte dotuha, poté k nim přidejte cukr, sůl, pepř a citronovou šťávu.
4
Moučkový cukr smíchejte s lískovými ořechy a směs po částech přidávejte k ušlehaným bílkům, abyste získali hladkou a lesklou hmotu.
5
Pomocí cukrářského sáčku z ní na plech vyložený pečicím papírem dělejte kolečka o průměru asi 3 cm. Při pokojové teplotě nechte 20 minut odpočinout, pak pečte 10 minut při 150 °C.
6
Zchladlé laskonky po dvou slepujte mrkvovým krémem až těsně před podáváním. Krém je po delší době rozmáčí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.