1
Do rendlíku nalijte smetanu ke šlehání a přiveďte k varu. Stáhněte z plotny, vložte do smetany 2 sáčky čaje a nechte louhovat.
2
Mezitím si připravte těsto na krustu. Do mixéru vsypte semínka, vločky a rozmixujte. Do směsi přidejte kakao, skořici, meruňky, špetku soli, vodu a znovu promixujte. Těsto přendejte na plech a uválejte do placky silné 4 mm.
3
Plech s těstem vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 15 minut.
4
Než se upeče krusta, přeceďte zakysanou smetanu do misky a dejte vychladit do lednice.
5
Do misky nalijte ochucenou smetanu, přidejte zakysanou smetanu, med a ručním mixérem vyšlehejte do pěny.
6
Vychladlou krustu nadrťte, vsypte do pohárů a položte na ni připravenou pěnu. Ozdobte snítkou máty a podávejte.
1
Do rendlíku nalijte smetanu ke šlehání a přiveďte k varu. Stáhněte z plotny, vložte do smetany 2 sáčky čaje a nechte louhovat.
2
Mezitím si připravte těsto na krustu. Do mixéru vsypte semínka, vločky a rozmixujte. Do směsi přidejte kakao, skořici, meruňky, špetku soli, vodu a znovu promixujte. Těsto přendejte na plech a uválejte do placky silné 4 mm.
3
Plech s těstem vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 15 minut.
4
Než se upeče krusta, přeceďte zakysanou smetanu do misky a dejte vychladit do lednice.
5
Do misky nalijte ochucenou smetanu, přidejte zakysanou smetanu, med a ručním mixérem vyšlehejte do pěny.
6
Vychladlou krustu nadrťte, vsypte do pohárů a položte na ni připravenou pěnu. Ozdobte snítkou máty a podávejte.