Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLahodná buchta papoušek
Albert logoAlbert logo
  • Lahodná buchta papoušek

Lahodná buchta papoušek

Buchta papoušek získala svůj exotický název podle strakaté barvy, kterou tento výtečný dezert má díky kombinaci různých příchutí pudinku.
Lahodná buchta papoušek
Snadné
16-30 minut
4/5
Dezert

Ingredience

Složení
24 porcí
  • Rostlinný tuk na pečení 250 g
  • Vejce 5 ks
  • Cukr krupicový 300 g
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Pudink 3 ks
  • Rostlinný tuk na pečení 250 g
  • Vejce 5 ks
  • Cukr krupicový 300 g
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Pudink 3 ks
Alergeny
  • Vejce a výrobky z nichVejce a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z nějMléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepekObiloviny obsahující lepek
  • Příprava

    1
    Ze všech vajec, jedné kostky Hery, 300 g cukru, 300 g polohrubé mouky, kelímku smetany ke šlehání, 1 vanilkového cukru a 1 kypřicího prášku vymíchejte těsto. Mělo by mít řidší konzistenci a ze lžíce pomalu stékat. Rozdělte jej do 3 polévkových misek a do každé misky vsypte jiný druh pudinku.
    2
    Rozehřejte troubu na 180 °C. Plech vymažte trochou tuku a vysypte dvěma lžícemi polohrubé mouky.
    3
    Aby byl efekt hezky barevný, nabírejte menší naběračkou z každé misky zvlášť a přilévejte na připravený plech.
    4
    Připravený plech s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 10–15 minut. Hotovou buchtu nechte vychladnout. Na řezu by měly být vidět všechny tři různé barvy. Buchta papoušek potěší na každém svátečním stole, babičky i vnoučata.
    1
    Ze všech vajec, jedné kostky Hery, 300 g cukru, 300 g polohrubé mouky, kelímku smetany ke šlehání, 1 vanilkového cukru a 1 kypřicího prášku vymíchejte těsto. Mělo by mít řidší konzistenci a ze lžíce pomalu stékat. Rozdělte jej do 3 polévkových misek a do každé misky vsypte jiný druh pudinku.
    2
    Rozehřejte troubu na 180 °C. Plech vymažte trochou tuku a vysypte dvěma lžícemi polohrubé mouky.
    3
    Aby byl efekt hezky barevný, nabírejte menší naběračkou z každé misky zvlášť a přilévejte na připravený plech.
    4
    Připravený plech s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 10–15 minut. Hotovou buchtu nechte vychladnout. Na řezu by měly být vidět všechny tři různé barvy. Buchta papoušek potěší na každém svátečním stole, babičky i vnoučata.

    Hodnocení

    Pomohl vám recept?
    Ohodnoťte jak vám chutnal
    • Co byste o buchtě papoušek měli vědět
      Pokud v buchtě nahradíte část cukru čekankovým sirupem, zvýšíte denní příjem vlákniny. Ta může mít pozitivní vliv na redukci hmotnosti, ale i složení střevního mikrobiomu.
    • Jak udělat buchtu papoušek zdravější
      Část mouky nahraďte vlašskými ořechy. Ty jsou bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin, které patří mezi zdravé tuky a mohou mít pozitivní vliv na kardiovaskulární systém.
    Uložte si ingredience pro váš další nákup
    Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

    Aktuální letáky

    Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

    Platný ještě 5 dní

    Od 20.11.2024 do 26.11.2024

    Platný ještě 40 dní

    Od 13.11.2024 do 31.12.2024

    Platný ještě 33 dní

    Od 20.11.2024 do 24.12.2024

    Platný ještě 5 dní

    Od 20.11.2024 do 26.11.2024

    Platný ještě 12 dní

    Od 13.11.2024 do 03.12.2024

    Platný ještě 40 dní

    Od 13.11.2024 do 31.12.2024

    Platný ještě 12 dní

    Od 20.11.2024 do 03.12.2024

    Prohlížet letáky

    Legenda zkratek

     kus ks   špetka špet. 
     lžíce plž  svazek svaz.
     lžička člž  plátek plát.
     hrst hrs.  hrnek hrn.
     stroužek strouž.   řapík řap. 
      snítka snít.   kopeček kop. 

     

    Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.