1
Troubu předehřejte na 170 °C. V míse ušlehejte metličkou 200 g krupicového cukru s 1 sáčkem vanilkového cukru a 2 vejci. Do směsi přidejte 125 g rozpuštěného a vychladlého másla a 300 ml mléka.
2
Ve druhé míse smíchejte 400 g polohrubé mouky s 1 práškem do pečiva a nakonec vsypte 200 g nahrubo nastrouhané tyčinky Margot. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby péct na 40 minut. Upečenou buchtu z trouby vytáhněte a nechte vychladnout.
3
Během chladnutí si připravte hrnec na vodní lázeň. Dejte do něj trochu vody a přiveďte ji k varu. Na hrnec položte nerezovou nebo skleněnou misku a přidejte do ní 100 g čokolády na vaření, 2 lžíce másla (cca 30g), 2 lžíce smetany, 2 lžičky kakaa a lžičku rumu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a vše se nespojí do hladké konzistence.
4
Ještě horkou polevou potřete vychladlou buchtu. Na závěr rovnoměrně posypte 2 hrstmi strouhaného kokosu. Ideální dezert na víkend je hotový. Ať vám chutná.
1
Troubu předehřejte na 170 °C. V míse ušlehejte metličkou 200 g krupicového cukru s 1 sáčkem vanilkového cukru a 2 vejci. Do směsi přidejte 125 g rozpuštěného a vychladlého másla a 300 ml mléka.
2
Ve druhé míse smíchejte 400 g polohrubé mouky s 1 práškem do pečiva a nakonec vsypte 200 g nahrubo nastrouhané tyčinky Margot. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby péct na 40 minut. Upečenou buchtu z trouby vytáhněte a nechte vychladnout.
3
Během chladnutí si připravte hrnec na vodní lázeň. Dejte do něj trochu vody a přiveďte ji k varu. Na hrnec položte nerezovou nebo skleněnou misku a přidejte do ní 100 g čokolády na vaření, 2 lžíce másla (cca 30g), 2 lžíce smetany, 2 lžičky kakaa a lžičku rumu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a vše se nespojí do hladké konzistence.
4
Ještě horkou polevou potřete vychladlou buchtu. Na závěr rovnoměrně posypte 2 hrstmi strouhaného kokosu. Ideální dezert na víkend je hotový. Ať vám chutná.