1
Mléko zahřejte na cca 30 °C, přidejte 10 g cukru a rozdrobte droždí. Vše promíchejte vidličkou a nechte na teplém místě stát 15 minut, aby vzešel kvásek.
2
Do větší mísy prosejte mouku, sůl, přisypte zbylý cukr, přidejte měkké máslo a vypracujte drobenku.
3
Přidejte 2 žloutky, kvásek a hněťte v robotu nebo vařečkou 20 minut na vláčné těsto. Pak mísu přikryjte utěrkou a nechte cca 90 minut kynout, až těsto zdvojnásobí objem.
4
Mezitím si připravte náplně. V menší misce vidličkou vymíchejte 1 vejce. Ve druhé misce rozmíchejte vidličkou tvaroh spolu s půlkou rozšlehaného vajíčka a přidejte cukr a rum. Druhou půlku vajíčka odložte na pomazání.
5
Na ořechovou náplň do rendlíku vlijte smetanu, rum, džem, cukr a přiveďte k varu.
6
Stáhněte z ohně a vmíchejte mleté ořechy. Vše dobře zamíchejte a dejte stranou.
7
Na makovou náplň vložte všechny suroviny do hrnce a vařte, až se náplň zredukuje na požadovanou hustotu. Dejte stranou.
8
Vykynuté těsto propracujte na pracovní desce, abyste z něj vytlačili zbytečné vzduchové bubliny. Lehce rozválejte na placku cca 4 mm silnou.
9
Kruhovým vykrajovátkem o průměru 4 cm vykrojte kroužky a přendejte je na plech s pečicím papírem. Doprostřed udělejte prstem důlky na náplň.
10
V misce smíchejte zbylé mléko a zbytek rozšlehaného vejce. Směsí potřete koláčky a do důlků plňte náplněmi.
11
Pečte v troubě předehřáté na 170 °C 15–20 minut dozlatova.
1
Mléko zahřejte na cca 30 °C, přidejte 10 g cukru a rozdrobte droždí. Vše promíchejte vidličkou a nechte na teplém místě stát 15 minut, aby vzešel kvásek.
2
Do větší mísy prosejte mouku, sůl, přisypte zbylý cukr, přidejte měkké máslo a vypracujte drobenku.
3
Přidejte 2 žloutky, kvásek a hněťte v robotu nebo vařečkou 20 minut na vláčné těsto. Pak mísu přikryjte utěrkou a nechte cca 90 minut kynout, až těsto zdvojnásobí objem.
4
Mezitím si připravte náplně. V menší misce vidličkou vymíchejte 1 vejce. Ve druhé misce rozmíchejte vidličkou tvaroh spolu s půlkou rozšlehaného vajíčka a přidejte cukr a rum. Druhou půlku vajíčka odložte na pomazání.
5
Na ořechovou náplň do rendlíku vlijte smetanu, rum, džem, cukr a přiveďte k varu.
6
Stáhněte z ohně a vmíchejte mleté ořechy. Vše dobře zamíchejte a dejte stranou.
7
Na makovou náplň vložte všechny suroviny do hrnce a vařte, až se náplň zredukuje na požadovanou hustotu. Dejte stranou.
8
Vykynuté těsto propracujte na pracovní desce, abyste z něj vytlačili zbytečné vzduchové bubliny. Lehce rozválejte na placku cca 4 mm silnou.
9
Kruhovým vykrajovátkem o průměru 4 cm vykrojte kroužky a přendejte je na plech s pečicím papírem. Doprostřed udělejte prstem důlky na náplň.
10
V misce smíchejte zbylé mléko a zbytek rozšlehaného vejce. Směsí potřete koláčky a do důlků plňte náplněmi.
11
Pečte v troubě předehřáté na 170 °C 15–20 minut dozlatova.