1
Smíchejte lžičku krupicového cukru, lžíci mouky, 30 g droždí a 100 ml vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Ve vedlejší nádobě promíchejte 200 ml mléka, 200 g bílého jogurtu, 500 g hladké mouky a 1 lžičku jedlé sody. Směs osolte a smíchejte s kváskem.
2
Vypracujte těsto. Hněťte ho, dokud se nepřestane lepit na vařečku. Jakmile v těstě začnou vznikat bubliny, je hotové. Poprašte jej moukou a přikryjte utěrkou. Nechte 30 minut kynout na teplém místě.
3
Vykynulé těsto si na pracovní ploše rozdělte na přibližně 14 bochánků. Ty pak nechte dalších 20 minut kynout
4
Po vykynutí jeden bochánek po druhém vytahujte v rukách tak, aby vznikly placky. Dávejte je rovnou smažit do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Smažte dozlatova po obou stranách. Hotové langoše potírejte česnekem utřeným se solí na pastu a poté ozdobte dle libosti. To je dobrota.
1
Smíchejte lžičku krupicového cukru, lžíci mouky, 30 g droždí a 100 ml vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Ve vedlejší nádobě promíchejte 200 ml mléka, 200 g bílého jogurtu, 500 g hladké mouky a 1 lžičku jedlé sody. Směs osolte a smíchejte s kváskem.
2
Vypracujte těsto. Hněťte ho, dokud se nepřestane lepit na vařečku. Jakmile v těstě začnou vznikat bubliny, je hotové. Poprašte jej moukou a přikryjte utěrkou. Nechte 30 minut kynout na teplém místě.
3
Vykynulé těsto si na pracovní ploše rozdělte na přibližně 14 bochánků. Ty pak nechte dalších 20 minut kynout
4
Po vykynutí jeden bochánek po druhém vytahujte v rukách tak, aby vznikly placky. Dávejte je rovnou smažit do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Smažte dozlatova po obou stranách. Hotové langoše potírejte česnekem utřeným se solí na pastu a poté ozdobte dle libosti. To je dobrota.