1
Mléko vlijte do vyšší odměrky a zahřejte v mikrovlnné troubě na teplotu kolem 30 °C. Přidejte sušené droždí, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.
2
V rendlíku rozpusťte 80 g másla a dejte stranou vychladnout. V misce smíchejte cukr, vejce, vanilku, sůl a přilijte rozpuštěné máslo a kvásek. Vše dobře promíchejte.
3
Mokrou směs přelijte do kuchyňského robotu nebo větší mísy. Přisypte 200 g mouky a hněťte, až vám vznikne těsto bez hrudek. Pak vsypte zbytek mouky a hněťte, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn mísy.
4
Těsto v míse nechte kynout na teplém místě 1 ½ hodiny překryté utěrkou.
5
Po vykynutí přendejte těsto na vál a rozdělte ho na 15 stejných kousků. Všechny kousky vyválejte na kuličky a prsty rozprostřete na placičku. Prostředek by měl být mírně silnější kvůli balení náplně.
6
Do středu každé placičky dejte 1 menší lžíci povidel. Kraje těsta spojte na měšec. Spojem přendejte na lehce pomoučenou plochu, než zpracujete všech 15 kusů. Zbytek másla rozpusťte v rendlíku. Pekáč o rozměru 26 × 20 cm jím lehce vytřete. Dovnitř vložte buchty tak, aby každá měla kolem sebe místo a mohly dokynout. Každou potřete rozpuštěným máslem kolem dokola i na povrchu.
7
Buchty přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout. Pak je vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 25 minut.
8
Po upečení nechte buchty ještě 10 minut v pekáči. Pak je vyklopte a posypte moučkovým cukrem.
1
Mléko vlijte do vyšší odměrky a zahřejte v mikrovlnné troubě na teplotu kolem 30 °C. Přidejte sušené droždí, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.
2
V rendlíku rozpusťte 80 g másla a dejte stranou vychladnout. V misce smíchejte cukr, vejce, vanilku, sůl a přilijte rozpuštěné máslo a kvásek. Vše dobře promíchejte.
3
Mokrou směs přelijte do kuchyňského robotu nebo větší mísy. Přisypte 200 g mouky a hněťte, až vám vznikne těsto bez hrudek. Pak vsypte zbytek mouky a hněťte, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn mísy.
4
Těsto v míse nechte kynout na teplém místě 1 ½ hodiny překryté utěrkou.
5
Po vykynutí přendejte těsto na vál a rozdělte ho na 15 stejných kousků. Všechny kousky vyválejte na kuličky a prsty rozprostřete na placičku. Prostředek by měl být mírně silnější kvůli balení náplně.
6
Do středu každé placičky dejte 1 menší lžíci povidel. Kraje těsta spojte na měšec. Spojem přendejte na lehce pomoučenou plochu, než zpracujete všech 15 kusů. Zbytek másla rozpusťte v rendlíku. Pekáč o rozměru 26 × 20 cm jím lehce vytřete. Dovnitř vložte buchty tak, aby každá měla kolem sebe místo a mohly dokynout. Každou potřete rozpuštěným máslem kolem dokola i na povrchu.
7
Buchty přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout. Pak je vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 25 minut.
8
Po upečení nechte buchty ještě 10 minut v pekáči. Pak je vyklopte a posypte moučkovým cukrem.