Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKvětová roláda s nektarinkami
Albert logoAlbert logo
  • Květová roláda s nektarinkami

Květová roláda s nektarinkami

Květová roláda s nektarinkami
Snadné
Více než 60 minut
2/5
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Máslo 60 g
  • Olej slunečnicový 1/2 plž
  • Vejce 6 ks
  • Cukr krupicový 185 g
  • Cukr třtinový 125 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Mouka hladká 62 g
  • Kakao holandské 30 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Hřebíček mletý 1/2 člž
  • Káva instantní 1 člž
  • Nektarinka 7 ks
  • Sůl
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 240 ml
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Máslo 60 g
  • Olej slunečnicový 1/2 plž
  • Vejce 6 ks
  • Cukr krupicový 185 g
  • Cukr třtinový 125 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Mouka hladká 62 g
  • Kakao holandské 30 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Hřebíček mletý 1/2 člž
  • Káva instantní 1 člž
  • Nektarinka 7 ks
  • Sůl
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 240 ml

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložený pečicím papírem postříkejte olejem a rozmažte ho po celé ploše papíru. Ve větší míse ušlehejte 4 bílky a 65 g cukru krupice v pevný sníh. V druhé míse vyšlehejte 4 žloutky a 65 g třtinového cukru s vanilkovým extraktem. Šlehejte 2 minuty do světlé nadýchané hmoty.
2
Ve třetí míse promíchejte prosátou mouku, 20 g kakaa, prášek do pečiva, sůl a hřebíček. Do moučné směsi nalijte rozpuštěné máslo spolu s kávou a žloutkovou směsí. Lehkým mícháním vypracujte hladké těsto. Opatrně vmíchejte sníh.
3
Těsto vlijte na plech a opatrně stěrkou rozetřete na tenkou vrstvu. Pečte 10 minut.
4
Upečené těsto posypte kakaem a přendejte na připravenou utěrku o něco větší, než je samotné těsto. Opatrně stáhněte pečicí papír a ihned opatrně zarolujte pomocí utěrky. Nechte vychladnout.
5
Dvě vypeckované nektarinky nakrájejte nadrobno a dejte stranou.
6
Ve větší míse ušlehejte zbylé 2 bílky do polotuhého sněhu, pak zašlehejte po lžících 120 g cukru krupice do lesklé hladké hmoty. V druhé míse vyšlehejte šlehačku na konzistenci řeckého jogurtu. Přilijte ke sněhu a opatrně stěrkou promíchejte na krém.
7
Roládové těsto rozbalte, namažte sněhovým krémem, posypte nektarinkami a opět zarolujte. Vložte na 2 hodiny do lednice.
8
Zbylé vypeckované nektarinky nakrájejte na měsíčky. Vložte do hrnce, přisypte třtinový cukr, lístky tymiánu a vlijte citronovou šťávu. Nechte rychle zkaramelizovat a odložte stranou.
9
Roládu porcujte na cca 2 cm široké plátky, nakrojenou stranou položte na talířek a zdobte zkaramelizovanými nektarinkami a tymiánem.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložený pečicím papírem postříkejte olejem a rozmažte ho po celé ploše papíru. Ve větší míse ušlehejte 4 bílky a 65 g cukru krupice v pevný sníh. V druhé míse vyšlehejte 4 žloutky a 65 g třtinového cukru s vanilkovým extraktem. Šlehejte 2 minuty do světlé nadýchané hmoty.
2
Ve třetí míse promíchejte prosátou mouku, 20 g kakaa, prášek do pečiva, sůl a hřebíček. Do moučné směsi nalijte rozpuštěné máslo spolu s kávou a žloutkovou směsí. Lehkým mícháním vypracujte hladké těsto. Opatrně vmíchejte sníh.
3
Těsto vlijte na plech a opatrně stěrkou rozetřete na tenkou vrstvu. Pečte 10 minut.
4
Upečené těsto posypte kakaem a přendejte na připravenou utěrku o něco větší, než je samotné těsto. Opatrně stáhněte pečicí papír a ihned opatrně zarolujte pomocí utěrky. Nechte vychladnout.
5
Dvě vypeckované nektarinky nakrájejte nadrobno a dejte stranou.
6
Ve větší míse ušlehejte zbylé 2 bílky do polotuhého sněhu, pak zašlehejte po lžících 120 g cukru krupice do lesklé hladké hmoty. V druhé míse vyšlehejte šlehačku na konzistenci řeckého jogurtu. Přilijte ke sněhu a opatrně stěrkou promíchejte na krém.
7
Roládové těsto rozbalte, namažte sněhovým krémem, posypte nektarinkami a opět zarolujte. Vložte na 2 hodiny do lednice.
8
Zbylé vypeckované nektarinky nakrájejte na měsíčky. Vložte do hrnce, přisypte třtinový cukr, lístky tymiánu a vlijte citronovou šťávu. Nechte rychle zkaramelizovat a odložte stranou.
9
Roládu porcujte na cca 2 cm široké plátky, nakrojenou stranou položte na talířek a zdobte zkaramelizovanými nektarinkami a tymiánem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.