1
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložený pečicím papírem postříkejte olejem a rozmažte ho po celé ploše papíru. Ve větší míse ušlehejte 4 bílky a 65 g cukru krupice v pevný sníh. V druhé míse vyšlehejte 4 žloutky a 65 g třtinového cukru s vanilkovým extraktem. Šlehejte 2 minuty do světlé nadýchané hmoty.
2
Ve třetí míse promíchejte prosátou mouku, 20 g kakaa, prášek do pečiva, sůl a hřebíček. Do moučné směsi nalijte rozpuštěné máslo spolu s kávou a žloutkovou směsí. Lehkým mícháním vypracujte hladké těsto. Opatrně vmíchejte sníh.
3
Těsto vlijte na plech a opatrně stěrkou rozetřete na tenkou vrstvu. Pečte 10 minut.
4
Upečené těsto posypte kakaem a přendejte na připravenou utěrku o něco větší, než je samotné těsto. Opatrně stáhněte pečicí papír a ihned opatrně zarolujte pomocí utěrky. Nechte vychladnout.
5
Dvě vypeckované nektarinky nakrájejte nadrobno a dejte stranou.
6
Ve větší míse ušlehejte zbylé 2 bílky do polotuhého sněhu, pak zašlehejte po lžících 120 g cukru krupice do lesklé hladké hmoty. V druhé míse vyšlehejte šlehačku na konzistenci řeckého jogurtu. Přilijte ke sněhu a opatrně stěrkou promíchejte na krém.
7
Roládové těsto rozbalte, namažte sněhovým krémem, posypte nektarinkami a opět zarolujte. Vložte na 2 hodiny do lednice.
8
Zbylé vypeckované nektarinky nakrájejte na měsíčky. Vložte do hrnce, přisypte třtinový cukr, lístky tymiánu a vlijte citronovou šťávu. Nechte rychle zkaramelizovat a odložte stranou.
9
Roládu porcujte na cca 2 cm široké plátky, nakrojenou stranou položte na talířek a zdobte zkaramelizovanými nektarinkami a tymiánem.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložený pečicím papírem postříkejte olejem a rozmažte ho po celé ploše papíru. Ve větší míse ušlehejte 4 bílky a 65 g cukru krupice v pevný sníh. V druhé míse vyšlehejte 4 žloutky a 65 g třtinového cukru s vanilkovým extraktem. Šlehejte 2 minuty do světlé nadýchané hmoty.
2
Ve třetí míse promíchejte prosátou mouku, 20 g kakaa, prášek do pečiva, sůl a hřebíček. Do moučné směsi nalijte rozpuštěné máslo spolu s kávou a žloutkovou směsí. Lehkým mícháním vypracujte hladké těsto. Opatrně vmíchejte sníh.
3
Těsto vlijte na plech a opatrně stěrkou rozetřete na tenkou vrstvu. Pečte 10 minut.
4
Upečené těsto posypte kakaem a přendejte na připravenou utěrku o něco větší, než je samotné těsto. Opatrně stáhněte pečicí papír a ihned opatrně zarolujte pomocí utěrky. Nechte vychladnout.
5
Dvě vypeckované nektarinky nakrájejte nadrobno a dejte stranou.
6
Ve větší míse ušlehejte zbylé 2 bílky do polotuhého sněhu, pak zašlehejte po lžících 120 g cukru krupice do lesklé hladké hmoty. V druhé míse vyšlehejte šlehačku na konzistenci řeckého jogurtu. Přilijte ke sněhu a opatrně stěrkou promíchejte na krém.
7
Roládové těsto rozbalte, namažte sněhovým krémem, posypte nektarinkami a opět zarolujte. Vložte na 2 hodiny do lednice.
8
Zbylé vypeckované nektarinky nakrájejte na měsíčky. Vložte do hrnce, přisypte třtinový cukr, lístky tymiánu a vlijte citronovou šťávu. Nechte rychle zkaramelizovat a odložte stranou.
9
Roládu porcujte na cca 2 cm široké plátky, nakrojenou stranou položte na talířek a zdobte zkaramelizovanými nektarinkami a tymiánem.