1
V misce smíchejte rozdrobených 21 g droždí s 300 ml vlažné vody. Nechte chvíli stranou. Do mísy prosejte 500 g mouky, přisypte k ní 15 g soli a vlijte 2 lžíce olivového oleje. Ke směsi vlijte droždí s vodou a vypracujte na hladké těsto. Vymažte si čistou mísu lžící olivového oleje, přendejte do ní těsto, přikryjte utěrkou a nechte hodinu vykynout.
2
Po vykynutí těsto v míse promačkejte, abyste se zbavili přebytečného vzduchu, a přendejte ho na plech vyložený pečicím papírem, lehce vymazaný ½ lžíce olivového oleje. Rukou těsto roztáhněte na formát 20 × 30 cm. Focacciu nechte ještě 20 minut kynout a mezitím si připravte suroviny na zdobení.
3
Omyjte a rozkrojte napůl 10 cherry rajčátek. Vykynutou placku prstem propíchejte pravidelně po celé ploše a potřete zbylými 2 lžícemi olivového oleje. Pomocí 8 snítek rozmarýnu, 8 snítek petrželky a 8 snítek tymiánu vytvořte efekt rostlinek. Rozkrájenými rajčátky vytvořte květy. Na spodní část rozsypte jako půdu hrst máku, hrst dýňových semínek a hrst slunečnicových semínek. Na závěr posypte rovnoměrně lžící hrubozrnné soli.
4
Focacciu pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 minut, dokud nebude krásně zlatá. Užijte si dokonalou středomořskou pochoutku, která navíc krásně vypadá. Dobrou chuť.
1
V misce smíchejte rozdrobených 21 g droždí s 300 ml vlažné vody. Nechte chvíli stranou. Do mísy prosejte 500 g mouky, přisypte k ní 15 g soli a vlijte 2 lžíce olivového oleje. Ke směsi vlijte droždí s vodou a vypracujte na hladké těsto. Vymažte si čistou mísu lžící olivového oleje, přendejte do ní těsto, přikryjte utěrkou a nechte hodinu vykynout.
2
Po vykynutí těsto v míse promačkejte, abyste se zbavili přebytečného vzduchu, a přendejte ho na plech vyložený pečicím papírem, lehce vymazaný ½ lžíce olivového oleje. Rukou těsto roztáhněte na formát 20 × 30 cm. Focacciu nechte ještě 20 minut kynout a mezitím si připravte suroviny na zdobení.
3
Omyjte a rozkrojte napůl 10 cherry rajčátek. Vykynutou placku prstem propíchejte pravidelně po celé ploše a potřete zbylými 2 lžícemi olivového oleje. Pomocí 8 snítek rozmarýnu, 8 snítek petrželky a 8 snítek tymiánu vytvořte efekt rostlinek. Rozkrájenými rajčátky vytvořte květy. Na spodní část rozsypte jako půdu hrst máku, hrst dýňových semínek a hrst slunečnicových semínek. Na závěr posypte rovnoměrně lžící hrubozrnné soli.
4
Focacciu pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 minut, dokud nebude krásně zlatá. Užijte si dokonalou středomořskou pochoutku, která navíc krásně vypadá. Dobrou chuť.