Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKvětákový steak se špenátem, cizrnou a pyré
Albert logoAlbert logo
  • Květákový steak se špenátem, cizrnou a pyré

Květákový steak se špenátem, cizrnou a pyré

Květákový steak se špenátem, cizrnou a pyré
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Veganské
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Olej olivový 4 plž
  • Květák 1 ks
  • Sojová omáčka 1 plž
  • Česnek 3 strouž.
  • Chilli vločky
  • Zázvor 2 cm
  • Brambory typu C 300 g
  • Sojové mléko BIO 100 ml
  • Muškátový oříšek
  • Cizrna sterilovaná BIO 400 g
  • Baby špenát 125 g
  • Pepř
  • Olej olivový 4 plž
  • Květák 1 ks
  • Sojová omáčka 1 plž
  • Česnek 3 strouž.
  • Chilli vločky
  • Zázvor 2 cm
  • Brambory typu C 300 g
  • Sojové mléko BIO 100 ml
  • Muškátový oříšek
  • Cizrna sterilovaná BIO 400 g
  • Baby špenát 125 g
  • Pepř

Příprava

1
Květák otočte na prkénku košťálem k sobě a nakrájejte na plátky silné 1–2 cm. Na květákové steaky použijte plátky s košťálem. Ze zbylých růžiček připravíte pyré.
2
Na marinádu smíchejte v misce 2 lžíce oleje, lžíci sójové omáčky, 2 prolisované stroužky česneku, špetku chilli vloček a oloupané 2 cm zázvoru nastrouhaného najemno. Plátky květáku vložte do zapékací mísy vymazané lžící oleje a potřete marinádou. Vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 30 minut doměkka.
3
Na pyré uvařte v osolené vodě doměkka 300 g oloupaných a na kousky nakrájených brambor a 300 g růžiček květáku. Sceďte, přidejte 100 ml sójového nápoje, špetku muškátového oříšku a rozmixujte dohladka.
4
Poté sceďte z nálevu sterilovanou cizrnu, osušte ji papírovou utěrkou a na pánvi na rozehřáté lžíci oleje orestujte dozlatova. Přidejte na plátky nakrájený 1 stroužek česneku a 125 g baby špenátu. Osolte a nechte špenát jen lehce zavadnout. Podávejte s květákovým steakem posypaným růžovým pepřem a jako přílohu přidejte připravené pyré. Užijte si výtečný oběd nebo večeři pouze z rostlinných surovin.
1
Květák otočte na prkénku košťálem k sobě a nakrájejte na plátky silné 1–2 cm. Na květákové steaky použijte plátky s košťálem. Ze zbylých růžiček připravíte pyré.
2
Na marinádu smíchejte v misce 2 lžíce oleje, lžíci sójové omáčky, 2 prolisované stroužky česneku, špetku chilli vloček a oloupané 2 cm zázvoru nastrouhaného najemno. Plátky květáku vložte do zapékací mísy vymazané lžící oleje a potřete marinádou. Vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 30 minut doměkka.
3
Na pyré uvařte v osolené vodě doměkka 300 g oloupaných a na kousky nakrájených brambor a 300 g růžiček květáku. Sceďte, přidejte 100 ml sójového nápoje, špetku muškátového oříšku a rozmixujte dohladka.
4
Poté sceďte z nálevu sterilovanou cizrnu, osušte ji papírovou utěrkou a na pánvi na rozehřáté lžíci oleje orestujte dozlatova. Přidejte na plátky nakrájený 1 stroužek česneku a 125 g baby špenátu. Osolte a nechte špenát jen lehce zavadnout. Podávejte s květákovým steakem posypaným růžovým pepřem a jako přílohu přidejte připravené pyré. Užijte si výtečný oběd nebo večeři pouze z rostlinných surovin.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.