1
Květák otočte na prkénku košťálem k sobě a nakrájejte na plátky silné 1–2 cm. Na květákové steaky použijte plátky s košťálem. Ze zbylých růžiček připravíte pyré.
2
Na marinádu smíchejte v misce 2 lžíce oleje, lžíci sójové omáčky, 2 prolisované stroužky česneku, špetku chilli vloček a oloupané 2 cm zázvoru nastrouhaného najemno. Plátky květáku vložte do zapékací mísy vymazané lžící oleje a potřete marinádou. Vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 30 minut doměkka.
3
Na pyré uvařte v osolené vodě doměkka 300 g oloupaných a na kousky nakrájených brambor a 300 g růžiček květáku. Sceďte, přidejte 100 ml sójového nápoje, špetku muškátového oříšku a rozmixujte dohladka.
4
Poté sceďte z nálevu sterilovanou cizrnu, osušte ji papírovou utěrkou a na pánvi na rozehřáté lžíci oleje orestujte dozlatova. Přidejte na plátky nakrájený 1 stroužek česneku a 125 g baby špenátu. Osolte a nechte špenát jen lehce zavadnout. Podávejte s květákovým steakem posypaným růžovým pepřem a jako přílohu přidejte připravené pyré. Užijte si výtečný oběd nebo večeři pouze z rostlinných surovin.
1
Květák otočte na prkénku košťálem k sobě a nakrájejte na plátky silné 1–2 cm. Na květákové steaky použijte plátky s košťálem. Ze zbylých růžiček připravíte pyré.
2
Na marinádu smíchejte v misce 2 lžíce oleje, lžíci sójové omáčky, 2 prolisované stroužky česneku, špetku chilli vloček a oloupané 2 cm zázvoru nastrouhaného najemno. Plátky květáku vložte do zapékací mísy vymazané lžící oleje a potřete marinádou. Vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 30 minut doměkka.
3
Na pyré uvařte v osolené vodě doměkka 300 g oloupaných a na kousky nakrájených brambor a 300 g růžiček květáku. Sceďte, přidejte 100 ml sójového nápoje, špetku muškátového oříšku a rozmixujte dohladka.
4
Poté sceďte z nálevu sterilovanou cizrnu, osušte ji papírovou utěrkou a na pánvi na rozehřáté lžíci oleje orestujte dozlatova. Přidejte na plátky nakrájený 1 stroužek česneku a 125 g baby špenátu. Osolte a nechte špenát jen lehce zavadnout. Podávejte s květákovým steakem posypaným růžovým pepřem a jako přílohu přidejte připravené pyré. Užijte si výtečný oběd nebo večeři pouze z rostlinných surovin.