1
Dužinu avokáda rozmačkejte vidličkou a vložte do misky. Přidejte šťávu z 1/2 citronu, sušený česnek, sůl, 1 lžíci nasekaného koriandru a promíchejte. Dejte stranou.
2
Na rozehřáté pánvi s 1 lžící oleje restujte za občasného míchání mleté hovězí maso 5 minut. Okořeňte, osolte a opékejte dalších 10 minut.
3
Z omytého květáku oberte růžičky, vložte do mixéru a pár vteřin promixujte.
4
Připravte si další pánev, vlijte zbylý olej a květákovou rýži na něm 2 minuty orestujte. Zakápněte citronovou šťávou, osolte a opepřete.
5
Na talíř servírujte květákovou rýži zasypanou orestovaným hovězím, obloženou lžící avokádového guacamole a lžící řeckého jogurtu. Nakonec posypte strouhaným čedarem, koriandrem, případně kolečky chilli papričky.
1
Dužinu avokáda rozmačkejte vidličkou a vložte do misky. Přidejte šťávu z 1/2 citronu, sušený česnek, sůl, 1 lžíci nasekaného koriandru a promíchejte. Dejte stranou.
2
Na rozehřáté pánvi s 1 lžící oleje restujte za občasného míchání mleté hovězí maso 5 minut. Okořeňte, osolte a opékejte dalších 10 minut.
3
Z omytého květáku oberte růžičky, vložte do mixéru a pár vteřin promixujte.
4
Připravte si další pánev, vlijte zbylý olej a květákovou rýži na něm 2 minuty orestujte. Zakápněte citronovou šťávou, osolte a opepřete.
5
Na talíř servírujte květákovou rýži zasypanou orestovaným hovězím, obloženou lžící avokádového guacamole a lžící řeckého jogurtu. Nakonec posypte strouhaným čedarem, koriandrem, případně kolečky chilli papričky.