1
Květák očistěte, omyjte, zbavte tvrdého košťálu a uvařte doměkka. Pak jej rozmixujte na kaši a následně ještě propasírujte přes jemný cedník, abyste jej zbavili přebytečné vody. Květákovou kaši ochuťte muškátovým květem a solí.
3
Na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte z květákové kaše 4 placky o tloušťce asi půl centimetru. Pečte při teplotě 200 °C asi 15 minut. Potom placky opatrně otočte a pečte podle potřeby ještě cca 10 minut.
4
Na pánvi rozpalte asi 1–2 lžíce olivového oleje. Přidejte žampiony a papriku a přiklopené duste asi 5 minut. Potom přidejte kousky lilku, vše osolte, okořeňte chilli a duste doměkka. V případě potřeby mírně podlijte vodou. Podávejte společně – květákové placky obložené zeleninovou směsí.
1
Květák očistěte, omyjte, zbavte tvrdého košťálu a uvařte doměkka. Pak jej rozmixujte na kaši a následně ještě propasírujte přes jemný cedník, abyste jej zbavili přebytečné vody. Květákovou kaši ochuťte muškátovým květem a solí.
3
Na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte z květákové kaše 4 placky o tloušťce asi půl centimetru. Pečte při teplotě 200 °C asi 15 minut. Potom placky opatrně otočte a pečte podle potřeby ještě cca 10 minut.
4
Na pánvi rozpalte asi 1–2 lžíce olivového oleje. Přidejte žampiony a papriku a přiklopené duste asi 5 minut. Potom přidejte kousky lilku, vše osolte, okořeňte chilli a duste doměkka. V případě potřeby mírně podlijte vodou. Podávejte společně – květákové placky obložené zeleninovou směsí.