Květák rozeberte na jednotlivé růžičky, tvrdé konce košťálů odřízněte a zbytek zhruba deset minut povařte ve vroucí okmínované vodě. Sceďte a nechte zcela vychladnout.
2
Poté květák rozmačkejte šťouchadlem na brambory, přidejte muškátový oříšek a podle chuti osolte a opepřete. Oddělte žloutky od bílků, žloutky přidejte ke květáku a bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Podle toho, kolik jste použili vajec, vmíchejte ke směsi i mouku – na jedno vejce počítejte se dvěma lžícemi. Nakonec opatrně přidejte i vyšlehané bílky.
3
V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje, z květákové směsi postupně odebírejte a smažte malé placičky – z obou stran dozlatova.
1
Květák rozeberte na jednotlivé růžičky, tvrdé konce košťálů odřízněte a zbytek zhruba deset minut povařte ve vroucí okmínované vodě. Sceďte a nechte zcela vychladnout.
2
Poté květák rozmačkejte šťouchadlem na brambory, přidejte muškátový oříšek a podle chuti osolte a opepřete. Oddělte žloutky od bílků, žloutky přidejte ke květáku a bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Podle toho, kolik jste použili vajec, vmíchejte ke směsi i mouku – na jedno vejce počítejte se dvěma lžícemi. Nakonec opatrně přidejte i vyšlehané bílky.
3
V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje, z květákové směsi postupně odebírejte a smažte malé placičky – z obou stran dozlatova.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!